Domácí vánoční punč

Vytisknout recept
Asi není lepšího nápoje na zahřátí v době vánoční, než je svařené víno či domácí punč. Přitom jeho příprava není nikterak náročná.
Do kastrůlku nalijte víno a čaj a pomalu ohřívejte. Přidejte plátky citrónu a skořici s hřebíčkem hned zkraje, aby co nejdéle uvolňovaly do připravovaného nápoje chuť i aroma. Mezitím si do předem nahřátých skleniček připravte rum společně s nakrájenými kousky ovoce.
Jakmile je obsah kastrůlku dobře prohřátý, přelijte ho přes sítko do připravené sklenky, kde se na něj již těší rum společně s ovocem. Je lépe, když obsah kastrůlku nepřijde k varu, neboť se při něm velmi rychle odpařuje alkohol. Ozdobte plátkem citrusu nebo jiného ovoce a případně doslaďte. Nyní můžete podávat.
Dá se snadno připravit i dětská bezalkoholová verze, smícháním oblíbeného džusu a čaje, které chvíli povaříme s kořením a přidáme ovoce.

1l - červené víno
400ml - černý čaj
150ml - rum nebo griotka
ks - ovoce dle chuti a toho, co zrovna máte doma (citrusy, ananas, jablka...)
1ks - citron
ks - celá skořice, hřebíček, možno i kousek badyánu
ks - cukr krupice (nebo třtinový) na případné doslazení
příprava - 5
vaření - 10
Kategorie Nápoje
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account