Cuketové lasagne

Vytisknout recept
Máte cukety ze zahrádky a už nevíte co s nimi, bramboráků už bylo příli šmnoho? 🙂 Pak vyzkoušejte recept na výborné cuketové lasagne, díky masité chuti si pochutnají i mlsní muži, kteří cuketu moc nemusí. 🙂
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova cuketa, zdravě, zelenina
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Kalorie 105
Uvařila HelenaStrachotová

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g mletého masa (hovězí nebo mix)
  • 1 hrst majoránky
  • 1 špetka bazalky
  • 1 špetka pepře
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 200 g sýra (ementál)
  • 1 ks mozzarelly
  • 1 ks cukety (větší)

Instrukce

  • Na olivovém oleji osmahneme dozlatova cibulku, poté přidáme a orestujeme mleté maso. Přidáme1 malý rajčatový protlak a 250 ml vody, povaříme, dokud nám nevznikne krásná hustá omáčka.
  • V mezičase, při vaření omáčky, oloupeme cuketu a nakrájíme ji na tenoučké plátky.
  • Do omáčky rozdrtíme 3 stroužky česneku, dochutíme majoránkou, bazalkou, pepřem a solí, případně cukrem, pokud přílš vyniká kyselost protlaku.
  • Začneme vykládat pečicí mísu. První vrstvu nám tvoří cuketové plátky, které posypeme ementálem, přidáme vrstvu omáčky s mletým masem a pokračujeme další  vrstvou cukety a sýru. Vrstvy střídáme, dokud máme dostatek ingrediencí, vždy končíme vrstvou cukety, poslední vrstvu cukety poklademe plátky mozarelly a vršek ještě posypeme zbývajícím ementálem.
  • Vše dáme zapéct na 180 °C na 25 minut do trouby. Na posledních 5 minut můžeme teplotu zvýšit na 200 °C, odklopit víko zapékací mísy a zapnout horkovzduch, aby se nám vytvořila křupavá sýrová krusta.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 0.7g | Kalorie: 105kcal | Tuky: 7g | Protein: 7g | Cukry: 4g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account