Cuketové lasagne
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g mletého masa (hovězí nebo mix)
- 1 hrst majoránky
- 1 špetka bazalky
- 1 špetka pepře
- 80 g rajčatového protlaku
- 200 g sýra (ementál)
- 1 ks mozzarelly
- 1 ks cukety (větší)
Instrukce
- Na olivovém oleji osmahneme dozlatova cibulku, poté přidáme a orestujeme mleté maso. Přidáme1 malý rajčatový protlak a 250 ml vody, povaříme, dokud nám nevznikne krásná hustá omáčka.
- V mezičase, při vaření omáčky, oloupeme cuketu a nakrájíme ji na tenoučké plátky.
- Do omáčky rozdrtíme 3 stroužky česneku, dochutíme majoránkou, bazalkou, pepřem a solí, případně cukrem, pokud přílš vyniká kyselost protlaku.
- Začneme vykládat pečicí mísu. První vrstvu nám tvoří cuketové plátky, které posypeme ementálem, přidáme vrstvu omáčky s mletým masem a pokračujeme další vrstvou cukety a sýru. Vrstvy střídáme, dokud máme dostatek ingrediencí, vždy končíme vrstvou cukety, poslední vrstvu cukety poklademe plátky mozarelly a vršek ještě posypeme zbývajícím ementálem.
- Vše dáme zapéct na 180 °C na 25 minut do trouby. Na posledních 5 minut můžeme teplotu zvýšit na 200 °C, odklopit víko zapékací mísy a zapnout horkovzduch, aby se nám vytvořila křupavá sýrová krusta.