Věnečky

Vytisknout recept
Příprava pálené hmoty: Vodu,olej a sůl dáme vařit, jakmile nám to začne vařit,přidáme mouku a za stálého míchání restujeme-tak dlouho než se těsto přestane lepit. Těsto šlehame a prilivame vejce po vejci. Vyšleháme v hladké těsto. stříkáme sáčkem a řezanou trubičkou. Pečeme na 200°C. Troubu nesmíme otvírat jinak by spadly.                   Příprava krému: Uvaříme hustý pudink (mléko, pudink a cukr). Po uvaření hned posypu vršek pudinku lehce cukrem - neudělá se po vychladnutí škraloup. V míse si vyšlehám změklé máslo, do kterého zašlehám rum a po troškách budu přidávát studený pudink, šlehám tak dlouho až bude krásně hladký krém.                                        Fondanova poleva: fondán name na vodní lázeň a rozpustíme s vodou.                                  Dohotovení: věnečky si rozrezeme a plníme. Horní výko máčíme v fondánu a přiklopíme.

250g - Hladká mouka
105g - Olej
337g - Voda
6ks - Vejce
2špetka - Sůl
500ml - Mléko
2ks - Vanilkový pudink
150g - Cukr krystal
250g - Máslo
3lžíce - Rum
250gks - Fondán
3lžíce - Voda
příprava - 25 minut
vaření - 45 minut
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Alena Kučerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account