Kefírová buchta narychlo

Vytisknout recept
Tak jsem si tak říkala, co udělám se zbytkem nespotřebovaného kefíru v lednici. A ještě večer jsem se rozhodla ho zpracovat do buchty. A vytvořila jsem jednoduchou variantu na hrníčkovou buchtu. Já normálně neměřím a nevážím, ale pro Vás jsem se pokusila sepsat i gramáž surovin.
Takže Kefírová buchta:
 
Na těsto si připravíme: 2 dl kefíru, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 vejce, 1 hrst nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 hrnku oleje.
 
Vymícháme ze všech surovin těsto (prášek do pečiva zamícháme do mouky, přidáme sypké suroviny a na konec tekuté) a nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. 
 
 
 
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 15 minut. Vyzkoušíme, zda je upečeno zapíchnutím špejle do nejvyššího místa. Pokud špejli vytáhneme čistou, je upečeno a pekáč vyndáme.
 
Po vychladnutí korpus rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu potřeme polovinou krému a můžeme poklást nějakým ovocem, já použila jahody. Hodí se ale i kompotované mandarinky, ananas atd.
Krém: 200 g másla nebo Hery ušleháme se 150 g moučkového cukru a postupně do másla zašleháme vychladlý pudink, který jsme uvařily z 350 ml mléka a 1 vanilkového pudinku.
Přikryjeme druhou polovinou těsta, namažeme zbytek krému a cik cak pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Já použila hořkou, ale použijte tu, kterou máte rádi nebo máte doma. Také můžete čokoládu nahoru nastrouhat, v případě nouze lze posypat kakaem nebo Grankem.
Pak stačí nechat hodinku v lednici, aby se moučník trochu rozležel a vesele můžeme krájet ke kávičce.
 
 
 

2dcl - kefír
1hrnek - polohrubá mouka
1ks - vejce
1hrst - vlašské ořechy
2lžíce - kakao
1lžička - prášek do pečiva
1/2hrnek - olej
1hrnek - ovoce dle uvážení
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LudmilaVaněčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account