Tvarohovo smetanový nepečený dort
Takže poloviční dávka:
100 ml citronové šťávyVšechny suroviny, kromě másla, smícháme v hrnci se silnějším dnem. Na mírném plamenu směs za stálého míchání metličkou zahříváme zhruba 2 minuty. Hrnec sejmeme z plotny a přidáme nakrájené máslo, které do směsi přimícháme. Opět postavíme na plotnu a vaříme za stálého míchání ještě asi 3 minuty, až dostaneme konzistenci pudinku. Polevu rozetřeme na dort a necháme ztuhnout minimálně 2 hodiny, ale lepší do druhé dne. 2ks - Máslové sušenky100g - Máslo 1ks - Smetana1ks - Měkký tvaroh1ks - Bílý jogurt1ks - Zakysaná smetana3lžíce - Cukr moučka 1ks - Ztužovač na nepečené dorty1ks - Citrony příprava - 60vaření - 60
60 g moučkového cukru (podle chuti)
1 vejce
1 žloutek
50 g másla
nastrouhaná kůra z 1 citronu