Krkonošské kyselo
- Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát.
- Uvařte brambory, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky.
- Ke kvásku přidejte sůl, kmín a houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu.
- Nakrájejte cibulku, osmažte ji dozlatova a přidejte vejce. Vejce připravte míchaná, lehce syrová.
- Poté vejce vmíchejte do směsi s houbami.
- Přidejte brambory, na talíři polévku posypte čerstvou pažitkou a nezapomeňte ji opepřit.
200g - chlebový kvásek
600ml - voda
1hrst - sušené houby
500g - brambory
50g - máslo
1ks - cibule
100ml - smetana ke šlehání
4ks - vejce
1špetka - pažitka
1špetka - kmín
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 60
vaření - .