
Domácí foccacia s olivami a rozmarýnem
Jak si upéct focacciu
Droždí rozpustíme ve vlažné vodě a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s obyčejnou solí, přidáme kvásek a 3 lžíce olivového oleje. Uhněteme hladké a pružné těsto. Podle potřeby lze případně přidat trochu mouky nebo vody. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 45 minut kynout (těsto by mělo zdvojnásobit objem). Na pomoučeném vále propracujeme rukama těsto. Položíme na menší plech nebo kulatou koláčovou formu (vyložené pečícím papírem) a pokapeme dostatečně olivovým olejem. Zakryjeme fólií nebo čistým igelitovým sáčkem a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
Po 15 minutách vmačkáme olivy a rozmarýn, posypeme lehce hrubou solí.
Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Dobrou chuť 🙂
400g - hladké mouky20g - čerstvého droždí200ml - vlažné vody1/2lžička - soli1hrst - černých oliv1ks - rozmarýnuks - olivový olejks - hrubá mořská sůlpříprava - 5vaření - 30








