Domácí křehké rohlíky

Vytisknout recept
 
 
 
Do mouky si rozdrobíme droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a zaděláme kvásek. Po chvíli přidáme vlažné sádlo, sůl a zaděláme těsto. Necháme asi 1 hodinu přikryté utěrkou vykynout. 
 
 
 
Těsto rozdělíme asi na 16 dílků. Vyválíme trojúhelníčky a vytvarujeme rohlíky. 
Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a vymaštěný. 
 
 
Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti hrubou mořskou solí, sezamem a kmínem. 
Necháme ještě asi půl hodiny vykynout. 
 
 
 
Pečeme v troubě při 170°C asi 15 minut. 
 
 
Rohlíky jsou dobré ještě vlažné namazané máslem. 
Přeji dobrou chuť!!!

500g - Hladká mouka
50g - sádlo
1lžička - sůl
1lžička - práškový cukr
300ml - mléko
42g - droždí
na posypáníšpetka - kmín, hrubá sůl, sezam
na potření - 1ks - vejce
příprava - 60
vaření - 15
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account