Rychlý koláč
Postup přípravy
Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Ovoce dle sezóny(rebarbora, třešně, jahody, rybíz atd.) omyjeme a nasypeme na těsto. Nakonec si z másla(2 lžíce), cukru(4 lžíce) a mouky(hrubé 5 lžic) vypracujeme drobenku, kterou posypeme na celý koláč.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 - 30 minut.0,5hrnek - Olejks - Mléko dle potřeby4ks - Vejce1ks - Prášek do pečiva2hrnek - Mouka polohrubá1hrnek - Cukr1hrnek - Bílý jogurtpříprava - 15 minutvaření - 25