Snídaně pro zahřátí - Jáhlová kaše s medem a oříšky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 7 minutes
Porce 0
Uvařila MichaelaLejsková

Ingredience

  • 300 g Jáhly
  • 1 l Rostlinné máslo
  • 10 g Skořice
  • 10 g Med, kakao, oříšky
  • 10 g Máslo
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Jáhly propereme, případně spaříme horkou vodou a necháme okapat na sítě. Poté zalijeme rostlinným mlékem, osolíme, přidáme vanilkový cukr a na mírném ohni vaříme do měkka. Hotové jáhly osladíme medem, poklademe plátky másla, posypeme skořicí, kakaem a strouhanými oříšky. Pokud chceme, můžeme ozdobit ovocem.
    Zahřívací suroviny: jáhly, skořice, kakao
    Jáhly nejvyšší bio kvality od českého výrobce PROBIO. Vznikají loupáním prosa a dříve patřily k hlavním pokrmům našich předků. Jáhly zahřejí a pohladí vaše trávení. Stará východní medicína praví, že jáhly mají pozitivní účinky na slezinu a slinivku břišní a léčebně působí při žaludečních potížích. Jáhly patří mezi tzv. zahřívací potraviny, dopřejte si je především v chladnějším období.
     
    Zdroj: www.probio.cz

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account