Zapečený kozí sýr s ořechy a krustou
Ingredience
- ks Kozí sýr s bílou plísní na povrchu (kupuju různé, nejčastěji ve válečku)
- 1 ks Plátek toastového chleba
- 60 g Vlašské ořechy
- 60 g Máslo
- 2 lžíce Med
- 2 hrst Směs salátů
- 1/2 ks Granátové jablko
- 3 lžíce Olivový olej
- 1 lžička Dijonská hořčice
- 2 lžička Med
- dle chuti Pepř
- dle chuti Himalájská nebo obyčejná sůl
Instrukce
- Pokud máte rádi kozí sýr, lehké a zdravé obědy nebo večeře, mrkněte na recept, který jsem vyzkoušela a ke kterému se velmi často a ráda vracím 🙂POSTUP:Plátek toastového chleba rozdrtíme tyčovým mixérem (dělejte opatrně, já mám vždy zaprasenou celou kuchyň a nenašla jsem ještě jiný způsob 😀 ), přidáme povolené máslo, med a nahrubo nadrcené vlašské ořechy.Na pečicí papír dáme kozí sýry a poklademe drobenkou s ořechy.Zapečeme v troubě na 180 stupňů s funkcí pečení ze shora nebo gril do zezlátnutí krusty.V misce smícháme olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Dresink na salát metličkou prošleháme do krémové konzistence.Salát smícháme s dresinkem, přidáme vyloupaná zrnka granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený sýr s ořechovou krustou.