Smažený kapr s indickým kořením a bramborovými kroketami

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 1 kg Čerství kapr
  • 200 g Hladká mouka
  • 3 ks Vejce
  • 200 g Strouhanka
  • 500 g Vařené brambory
  • 100 g Hrubá mouka
  • 2 ks Žloutek
  • 4 lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř, muškátový oříšek
  • 200 ml Olej
  • 1 lžíce Citrónová šťáva
  • 1 lžíce Kari
  • 1 lžíčka Mletý hřebíček

Instrukce

  •  
    Uvaříme si předem brambory ve slupce. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Nakonec zapracujeme mouku a uděláme těsto. Rozdělíme na několik malých kousků a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme zprudka ponořené v oleji. 
     
    Kapra si pečlivě umyjeme a naporcujeme. Posolíme a pokapeme citron. šťávou. Z mouky, kari, hřebíčku a pepře si připravíme směs. 
    Rybu obalíme ve směsi, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji a během smažení otáčíme. 
     
    Servírujeme s čerstvou zeleninou. 
     
     
     
     
    Přeji dobrou exotickou chuť !!! 
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account