Zdravé buchtičky za pár minut

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila PavlínaJersáková

Ingredience

  • 1 - 2 ks Banán
  • 1 ks Vejce
  • 1 hrnek Arašídové máslo
  • 1/2 - 1 ks Hořká čokoláda (min. 70%)
  • 7 lžíce Rostlinné mléko (sojové, oříškové, rýžové,...)
  • 1 lžíce Stévie/flavdrops/nízkokalorické ochucovadlo

Instrukce

  • Co jsem začala se zdravějším životním stylem, uvědomila jsem si, jak je někdy až nemyslitelně těžké pro mlsala, jako jsem já, udržet ruce od komory, kde má moje drahá polovička schované sladké neřesti na večery u televize... a protože nemám tak skvělý spalovací systém, jako on, raději jsem začala hledat zdravější alternativy, jak si osladit život a přitom se vejít do kalhot. Chcete tip na jednu takovou zdravější dobrotu? Máte ho mít!
    Těsto
    Všechny ingedience až na banán a hořkou čokoládu pořádně smícháme v míse do jednolité směsi. Měla by být hustší než těsto na bublaninu, držet tvar a nebýt příliš tekutá. Pokud těsto teče, přidejte více másla.
    Aranžmá
    Na plech položte arch pečícího papíru a v dostatečné vzdálenosti od sebe naklaďte hrudky těsta a umačkejte je naplocho lžící, aby vznikly tlustší placky. Vůbec nevadí, že budou nevzhledné, teplo z trouby se postará o uhlazenější vzhled. Do středu naklaďte kolečka banánu nakrájená na silné plátky. Můžete klidně na jednu buchtičku dát dva plátky, pokud jste milovníkem banánů. Jde o super zdroj draslíku. Poté banán ukryjeme jako do peřinky tím, že jej překryjeme další vrstvou těstíčka navrch tak, aby vůbec nebyl vidět. Prostě jej celý zabalíme do arašídové hmoty.
    Topping a výsledek
    Vzniklé hrudky s banánem uvnitř vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 20-25 minut. Mezitím si nad párou rozehřejeme tabulku vysokoprocentní čokolády. Jakmile vyjmeme plech z trouby a buchtičky nám trochu vychladnou, přelijeme jejich vršky rozteklou čokoládou. A máme hotovo!
    Musím říct, že buchtičky se u nás neohřály ani půl hodiny, doma tolik zachutnaly, že byly ihned pryč.
    Tip!
    Verze s arašídovým máslem je vhodná pro ty, co posilují, je známo, že arašídové máslo mají v jídelníčcích hlavně kulturisté v režimu nabírání svalové hmoty. Proto pokud se vy snažíte redukovat, nahrazujte arašídové máslo mandlovým, které má menší obsah rostlinných olejů a je proto vhodnější do redukčních programů. Rozhodně se ale buchtičkami nepřejídejte! Denní doporučené množství je jeden až dva kousky, protože všeho moc škodí 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account