Kedlubnová polévka
Ingredience
- 1 ks Vejce
- 1 lžíce Olej
- 1 lžička Sůl
- 1 špetka Pepř
- 6 ks Kedluben strouhaný na hrubo
- 2 lžíce Hladká mouka
- 1/4 ks Máslo dle potřeby může být i méně
- 1 lžička Polévkové sušené byliny
- 1 lžička Polévkové koření (Harmonie, Podravka nebo cokoliv jiného)
- 2 lžíce Smetana nebo šlehačka (může být i mléko)
- 1 hrst Petržel listová plochá (asi 6 snítek) nakrájená na drobno
Instrukce
- Oloupeme a nastrouháme kedluben na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a zahřejeme. Vysypeme na rozpálené máslo s olejem strouhaný kedluben a zlehka osmahneme. Přidáme mouku promícháme i s kedlubnem, ještě lehce osmahneme. Hned zalejeme vlažnou vodou a rozmícháme do hladka. Přidáme sůl, pepř, polévkové byliny, polévkové koření, petržel listovou a lehce povaříme (stačí tak 5 - 7 minut). Nakonec přidáme smetanu (šlehačku) a vmícháme vejce. Ještě ho minutku převaříme, odstavíme a podáváme. Dobrou chuť. :-D:-)