Kedlubnová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila JanaFidrová

Ingredience

  • 1 ks Vejce
  • 1 lžíce Olej
  • 1 lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 6 ks Kedluben strouhaný na hrubo
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 1/4 ks Máslo dle potřeby může být i méně
  • 1 lžička Polévkové sušené byliny
  • 1 lžička Polévkové koření (Harmonie, Podravka nebo cokoliv jiného)
  • 2 lžíce Smetana nebo šlehačka (může být i mléko)
  • 1 hrst Petržel listová plochá (asi 6 snítek) nakrájená na drobno

Instrukce

  • Oloupeme a nastrouháme kedluben na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a zahřejeme. Vysypeme na rozpálené máslo s olejem strouhaný kedluben a zlehka osmahneme. Přidáme mouku promícháme i s kedlubnem, ještě lehce osmahneme. Hned zalejeme vlažnou vodou a rozmícháme do hladka.  Přidáme sůl, pepř, polévkové byliny, polévkové koření, petržel listovou a lehce povaříme (stačí tak 5 - 7 minut). Nakonec přidáme smetanu (šlehačku) a vmícháme vejce. Ještě ho minutku převaříme, odstavíme a podáváme. Dobrou chuť. :-D:-)

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account