Hlávkový salát s jahodami, mozzarellou a vlašskými ořechy

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 15 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 ks Hlávkový salát
  • 15 - 20 ks Jahod
  • 4 lžíce Vlašské ořechy
  • 1 ks Sýr mozzarella (150g)
  • 3 lžíce Med
  • 1 ks Limetka
  • 2 lžíce Kokosový olej (rozehřátý)
  • 1 lžička Sůl
  • 1 špetka mletý pepř

Instrukce

  • Připravte si snadnou lehkou večeři v podobě dokonalého letního salátu. Nechte se překvapit excelentním propojením chutí sladkých jahod, jemné mozzarelly a mírně nahořklé chuti hlávkového salátu. To vše zalité medovo-limetkovým dresinkem a zasypané horkými vlašskými ořechy.
    Dokonalá kombinace, při které se budete cítit jako v sedmém nebi.
     
    Co budete potřebovat?
    1 čerstvý křupavý hlávkový salát15 - 20 ks jahod150 g mozzarelly4 PL vlašských ořechů (pokud jste vůči ořechům intolerantní, zaměňte je za slunečnicová semínka)
    Na zálivku pak:
    3 PL tekutého medu2 PL rozehřátého kokosového oleje šťávu z 1 limetky1 ČL soli špetku čerstvě mletého pepře
    V míse vyšlehejte všechny ingredience do jemného dresinku a odstavte stranou.
    Jak dál?
    Vlašské ořechy opražte na pánvičce na sucho. Hlávkový salát rozeberte, důkladně omyjte a osušte. Jahody zbavte zelených lístků a opláchněte proudem vody. V míse smíchejte salát natrhaný na malé kousky s překrájenými jahodami. Přisypte horké ořechy. Rozdělte směs na jednotlivé talíře. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a pár kousků položte na povrch každé porce. Závěrem každý talíř zalijte připraveným dresinkem.
    Hotovo! Můžete podávat. Výtečně tak doplníte třeba večerní grilovačku nebo příjemné posezení na venkovní terásce s přáteli, které tímto salátem zaručeně ohromíte.
    Dobrou chuť.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account