Hlávkový salát s jahodami, mozzarellou a vlašskými ořechy
Ingredience
- 1 ks Hlávkový salát
- 15 - 20 ks Jahod
- 4 lžíce Vlašské ořechy
- 1 ks Sýr mozzarella (150g)
- 3 lžíce Med
- 1 ks Limetka
- 2 lžíce Kokosový olej (rozehřátý)
- 1 lžička Sůl
- 1 špetka mletý pepř
Instrukce
- Připravte si snadnou lehkou večeři v podobě dokonalého letního salátu. Nechte se překvapit excelentním propojením chutí sladkých jahod, jemné mozzarelly a mírně nahořklé chuti hlávkového salátu. To vše zalité medovo-limetkovým dresinkem a zasypané horkými vlašskými ořechy.Dokonalá kombinace, při které se budete cítit jako v sedmém nebi. Co budete potřebovat?1 čerstvý křupavý hlávkový salát15 - 20 ks jahod150 g mozzarelly4 PL vlašských ořechů (pokud jste vůči ořechům intolerantní, zaměňte je za slunečnicová semínka)Na zálivku pak:3 PL tekutého medu2 PL rozehřátého kokosového oleje šťávu z 1 limetky1 ČL soli špetku čerstvě mletého pepřeV míse vyšlehejte všechny ingredience do jemného dresinku a odstavte stranou.Jak dál?Vlašské ořechy opražte na pánvičce na sucho. Hlávkový salát rozeberte, důkladně omyjte a osušte. Jahody zbavte zelených lístků a opláchněte proudem vody. V míse smíchejte salát natrhaný na malé kousky s překrájenými jahodami. Přisypte horké ořechy. Rozdělte směs na jednotlivé talíře. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a pár kousků položte na povrch každé porce. Závěrem každý talíř zalijte připraveným dresinkem.Hotovo! Můžete podávat. Výtečně tak doplníte třeba večerní grilovačku nebo příjemné posezení na venkovní terásce s přáteli, které tímto salátem zaručeně ohromíte.Dobrou chuť.