Jablečný koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 3 hours
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 300 g Hladká mouka
  • 200 g Máslo
  • 50 ml Mléko
  • 1 kg Jablka
  • 80 g Třtinový cukr
  • 1 lžička Skořice
  • 60 g Hrozinky
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Tento koláč je taková klasika, kterou asi dobře znáte z amerických filmů. Ale proč ho nevyzkoušet i v české kuchyni.
    Navíc - moje dcera mi po ochutnání řekla : ,,Hustýýý, dělej ho častěji. "
     
    Postup:
     
    Do misky jsem nasypala hladkou mouku. Přidala jsem změklé máslo nakrájené na kousky, špetku soli a mléko. To vše jsem zpracovala v hladké těsto, které jsem zabalila do mikroténového sáčku a dala odležet na půl hodiny do lednice.
    Mezitím jsem si nakrájela jablka na tenké kousky. Do nich jsem přidala třtinový cukr, skořici a hrozinky.
    Z lednice jsem vytáhla těsto a vyválela ho do kulaté placky, která přesahovala okraje kulaté formy. Tu jsem vložila do kulaté formy a vyplnila náplní z jablek. Kus těsta jsem si nechala stranou a ze dvou tenkých kusů těsta udělala ozdobný okraj. Svůj estetický účel splnil.
    Takto připravený koláč jsem vložila do předem vyhřáté formy a pekla přibližně hodinu na 150°.
    Pozor při krájení! Koláč je křehký, ale překvapí vynikající chutí.
    A navíc - je ,,hustýýýý."

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account