Nakládaný hermelín, výborná chuťovka nejen k pivu

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Markéta Binerova

Ingredience

  • 5 ks Hermelín
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 lžička Mletá paprika
  • 5 ks Nové koření
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Olej
  • 1 lžička Sůl

Instrukce

  • V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.
    Na dno sklenice dáme trochu cibule a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Na boky sklenice natlačíme bobkové listy.
    Když sklenici naplníme přelijeme hermelíny olejem. I vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin. Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account