Trocha exotiky: Výběr mořských potvůrek 🙂

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila MonikaPopelářová

Ingredience

  • 1 ks Kalamár větší
  • 12 ks Krevety
  • 12 ks Malé chobotničky
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrst Čerstvá petržel
  • 5 plátek Zázvor
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 dcl Bílé víno - suché
  • 1 špetka Pepř

Instrukce

  • Nejprve očistíme mořské živočichy.
    Já to dělám takto:
    Kalamáry svléknu a zbavím je vnitřností včetně výstuhy těla (takové to průhledné pírko). Nakrájím je na kolečka. Použiji i chapadla! Nezapomenu také odstranit tzv "zobáček", který se nachází uprostřed mezi chapadly v ústním otvoru.
    Krevety připravuji a servíruji tak, jak jsou, nijak je nečistím, protože neztratí tu svoji šťávičku a nejsou tak vysušené. Objevila jsem hlavně kouzlo v tom, když si mohu krevety oloupat horké až na talíři a vysát jim hlavičku a ještě si olíznout prsty (prostě si je maximálně vychutnávám, no). Kdo to nemusí, ať si je klidně oloupe a na talíř je dává již oloupané.
    Chobotničky kupuji již očištěné, pouze jim vymáčknu ty "zobáčky" z ústního otvoru a nijak je neporcuji, nechávám je vcelku.
    Česnek a petrželku si nasekám najemno a nechám v jedné mističce přichystané na rychlé finále.
    Na pánvi si rozehřeji olej a když je rozehřátý, tak všechny potvůrky najednou zprudka orestuji, lehce opepřím a podliji vínem a pak krátce podusím - tak max. 3 minuty a nechám šťávu mírně vypařit a přidám česnek s petrželkou a podávám s opečeným pečivem.
    Dobrou chuť!!! 😎

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account