Zimní houbová polévka s bílými fazolemi s drobením
Ingredience
- 1 hrnek Fazole bílé
- 200 g Domácí předem nasušené drobení
- 2 hrnek Hřiby
- 4 l Kuřecí vývar
- dle chuti Sůl
- 1 lžíce Krupička nebo hrubá mouka na zahuštění
Instrukce
- Předem uvařený kuřecí vývar z kuřecího masa nebo kuřecího skeletu, popřípadě krůtího skeletu (v krůtím je více bílkovin) přivedeme k varu, vložíme sušené nebo čerstvé houby nebo žampiony. Osolíme, přisypeme lehce krupičku, aby se nedělaly žmolky, rozkvedláme a vaříme, aby se houby dostatečně provařily, cca nejméně 30 minut. Přidáme den předem namočené a uvařené velké bílé fazole a přisypeme drobení, vše promícháme. Polévka je famózní a v zimě zahřeje i zasytí, dobrou chuť 🙂