Zeleninové rizoto

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila Jiří Hudeček

Ingredience

  • 3 pytlíky Rýže
  • 2 ks Mrkev
  • 1 ks Petržel
  • 100 g Celer
  • 2 ks Paprika
  • 100 g Pórek
  • 1 lechovka Loupaná rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • Bazalka

Instrukce

  • Dnešní oběd a koláč ke kávě:-)
    Je to celkem rychlý a zdravý oběd. Potřebujeme jen rýži, zeleninu, pár plátků česneku, loupaná rajčata v plechu a pokud máte i bazalku (čerstvou).
    Vše podle počtu strávníků. Uvaříme rýži (nemusí být zcela-ještě se bude péct), zeleninu si vařím zvlášť a mezi tím si osmahnu česnek a přidám rajčata. prohřeji až se rajčata celá rozvaří a přidáme  bazalku. Uvařenou rýži, zeleninu (mrkev, celer, petržel a papriku) smícháme v míse s rýží a vmícháme rajčata. To vše nasypeme do pekáčku nebo formy, kterou raději před tím vymažeme lehce máslem nebo sádlem. Dávám ještě péct asi na dvacet minut. Papriku dávám až naposledy před vložením do trouby. 😀
    K tomu jsem já měl dýňový kompot a miláček červenou řepu 😀
    No a po dobrém obědě si ještě pochutnáme na mém koláči - jablko-čokoládovém, který už tu také mám v receptech.
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account