Švédská rybí polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila LucieHolbová

Ingredience

  • 2 lžíce Olivový olej
  • 2 ks Šalotka
  • 2 - 2 stroužek Česnek
  • 2 ks Karotka
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Menší cuketa
  • 1 ks Stonek řapíkatého celeru
  • Sůl, pepř
  • 1 špetka Šafránu, kurkumy nebo kari
  • 2 dcl Bílé víno
  • 1,2 l Rybí vývar
  • 200 ml Smetana 31%

NA OZDOBU

  • Krevety nebo uzený losos nebo špetka kopru
  • Šťáva z půlky citrónu

Instrukce

  • Já se rybích polévek bála, jednak je vařit tak i někdy ochutnat *sad* nedůvěra asi z dětství.. Ale můj muž letos začal chodit na pravidelné rybářské víkendy a tak se mi už na mrazáku tlačí kapr, amur a sumec. Hledala jsem recept jak tyto ryby využít. Synovi dávám občas dušeného amura a pak mi zbyde na dně hrnce ,,vývar,, a tato polévka je skvělá.. Je pravda, že v receptu je víno, ale já udělala bez a byla také výborná 😉
    Cuketu nakrájejte a posolte, nechte ,,vypotit,, a pak nakrájejte ještě na menší kousky. V hrnci rozehřejte olivový olej a něm orestujte na malé kousky nakrájenou šalotku, poté přidejte česnek, na drobno nakrájenou mrkev, petržel, celer a nakonec přidejte i cuketu. Ochutíme solí, pepřem, kari a šafránem. Zalijte vínem a redukujte. Až se alkohol z vína vyvaří, přidejte rybí vývar a asi 15minut vařte. Poté přidejte smetanu a polévku rozmixujte. Dle chuti ještě dokořeníme a zakápneme citrónem. Oloupané krevetky osmažíme do růžova nebo můžeme jen přidat maso z vývaru či uzeného lososa a trošku kopru.
    Dobrou chuť!
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account