Piškotík raz-dva-tři!
Ingredience
- 1 ks Tučný tvaroh ve vaničce
- 1 ks Zakysaná smetana malý kelímek
- 1 ks Jogurt Hollandia velký kelímek straciatella1
- 1/2 balíčku Piškoty velké (klasické)
- 120 g Piškoty malé
- 1 ks Smetana ke šlehání malý kelímek
- 4 lžíce Granko
- 2 lžíce Agávový sirup
Instrukce
- Máte rádi něco sladké ke kávičce? A zvláště teď v létě? Nebaví vás míchat těsta a péct v troubě? Nebo potřebujete rychlý zákusek pro návštěvu popřípadě dortík k narozeninám pro malé dítko? Piškotík je skvělá varianta 😉Nejdůležitější je nechat vykapat velký kelímek jogurtu Hollandia, můžete použít takový jaký vám chutná ať už s příchutí nebo bez. Já vyliji jogurt do sítka nad miskou, stačí kolem 20minut, ale čím více tím lépe. Nemusíte pak používat žádné ztužovače a podobně ;-)Dno formy (já použila kulatou ale jde i jiná) vyložime klasickými piškoty a první vrstva krému je z tvarohu smíchaného se zakysanou smetanou a se 4mi lžícemi granka a lžící Agáve sirupu.Na vrstvu krému jsem rozložila ovoce (ostružiny a maliny) kvůli kyselkavosti, ale jde použít snad všechno ovoce 😉 a na ovoce jsem ještě místy dala malé piškotky.Vrchní vrstva krému je z vykapaného jogurtu a vyšlehané šlehačky s lžící sirupu.Navrch položíme malé piškoty nebo můžete jen posypat grankem či položit zase ovoce.. tady se fantazii meze nekladou!!!*heart*