Rychlý čokoládový chia puding pro mlsaly 🙂
Ingredience
- 300 ml Kokosové mléko
- Banány
- 1 lžička Agávový sirup
- 3 lžíce Chia semínka
- 10 g Hořká čokoláda
Instrukce
- I když se snažím jíst zdravě, někdy mám mlsací den a tak vždycky přemýšlím, co si dát. Před nedávnem jsem objevila chia semínka a úplně jsem si je zamilovala. Koupíte dnes snad už všude. Jsou to droubounké kuličky, které mají spoustu vitamínů a dokáží navázat tolik vody, že zvětší svůj objem až 12x. Tím ale výčet jejich úžasných vlastností nekončí. Obsahují proteiny, kvalitní sacharidy a také tuky. Jsou zdrojem Omega-3 mastných kyselin, které příznivě působí na kardiovaskulární systém. Chia semínka jsou vydatným zdrojem vlákniny, vápníku a antioxidantů. Pokud hledáte přirozený zdroj železa, zinku, fosforu, magnesia a dalších důležitých živin, jsou pro Vás tato semínka jako dělaná.A perfektně se hodí pro sladké recepty. Já jsem si oblíbila chia puding a protože si ho můžu připravit večer předtím a mám tak výživnou a sytou snídani. Pokud ale chvátáte, stačí Vám i 15 minut, aby semínka nabobtnala a nasákla tekutinu. Lepší je to ale přes noc 🙂A co jsem v dnešním receptu použila? Kokosové mléko od Alpra jsem nalila do hrnce se silným dnem -já dělala jednu porci, takže cca 300 ml mléka, a protože jsem měla chuť na čokoládový puding, nalámala jsem do něj pár kostiček kvalitní hořké čokolády. Když se čokoláda rozpustila, přidala jsem agávový sirup a vše promíchala, aby se chutě spojily. Sirupu nedávejte moc, protože do pudingu ještě přijdou banány a ty jsou samy o sobě sladké dos Místo agávového sirupu můžete použít jiný a dát ho podle chuti, i mléko je na Vás. Já jsem zkoušela i sójové vanilkové, čokoládové, ovesné a se všemi byl puding moc dobrýKdyž bylo mléko zchladlé, nakrájela jsem do něj půlku banánu, rozmixovala a přidala 3 lžíce chia semínek, pořádně promíchala, zakryla potravinovou fólií a dala do lednice přes noc.Ráno jsem si puding už jen ozdobila banánem nakrájeným na plátky a lžičkou kokosového mléka. Já kupuji v albertu tu jejich řadu Albert Quality a mléko má po vychlazení spíš podobu šlehačku nebo tuhého krému. Nahoru ještě trocha skořice nebo hořké čokolády a snídaně nebo lehká svačina je na světě Určitě zachutná i dětem.