Tomatová polévka z čerstvých (sherry) rajčat
Ingredience
- 1 kg Sherry rajčátka ( Nebo kterákoli jiná, která máte po ruce)
- 12 ks Bazalka čerstvá
- 1 špetka Bazalka sušená
- 2 l Voda
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 dcl Smetana
- 1 lžička Zakysaná smetana
- 1 hrst Parmezán
- 1 lžička Olivový olej
Instrukce
- Drahá děvčátka, také se Vám stane, že koupíte rajčata, když jsou třeba v akci, a po několika salátech tiše trpíte při pohledu na to, jak Vám v ledničce hnijí? Mě se to stává často. Z větších rajčat udělám vždy lečo, ale z sherry rajčátek se dělá špatně a tak jsem přešla na zbavování se jich tímto způsobem:Postup: Na olivovém oleji orestujte česnek - poté vložíme do hrnce rajčátka, restujeme s česnekem jen chvilinku a zalejeme vodou.Je vlastně na Vás, jaké máte doma množství rajčátek a jaké množství použijete. Je to hlavně o tom, že rajčátka mají být ve vodě ponořeny, ale nesmí té vody být moc, mělo by to být úměrné, aby byla dobrá finální hustota.Přidáme sůl, sušenou bazalku, kdo má rád - přidá masox ( lze vařit přímo z vývaru). Až se rajčátka povaří, rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu, cukr, popřípadě ještě sůl.Pro servírování zvolíme hlubší talíř, na polévku dáme ještě lžičku zakysané smetany a parmezánu, 2 lístečky bazalky.TIP: pokud chcete zvolit polévku jako hlavní chod, třeba na večeři, doporučuji uvařit si zvláště noky, posléze je dát do talíře a přelít touto polévkou, je to skvělá kombinace, která dokonale zasytí. *wine**wine*:-**heart*