Filet z lososa přelitý citronovou omáčkou
Ingredience
- 400 g Filet z lososa
- 1 ks Citrón
- 1 dcl Bílé víno
- 4 ks Šalotka
- 500 g Hlíva ústřičná
- 2 lžíce Zakysaná smetana
- 1 lžička Sůl nejlépe himalájská
- 1 špetka Pepř mletý
- 2 špetka Tymián
- 1 lžíce Olej třeba rýžový
- 1 lžíce Máslo
Instrukce
- Lososa zbavíme kůže, osolíme a pokapeme citronem, necháme chvilku odležet. Potom orestujeme na oleji a oříšku másla... z obou stran.Hlívu ústřičnou nakrájíme a orestujeme na nakrájené šalotce, osolíme a opepříme.Omáčka:Na másle a oleji orestujeme do zlatova na drobno nakrájené šalotky, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, tu posléze zalijeme vínem, zakapeme citronem, osolíme a ochutíme tymiánem, provaříme a nakonec po odstavení ze sporáku vmícháme zakysanou smetanu.