Kapr na cibuli

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila Iva Lojkásková

Ingredience

  • 1 ks Kapr
  • 5 ks Cibule
  • 200 ml Sladká smetana
  • 50 g Máslo
  • Sůl
  • 2 lžička Grilovací koření

Instrukce

  • Nemusíme kapra klasicky jen smažit, je spousta jiných výborných úprav.
    Tady je jedna z nich. Takto upravené kapra jsme si velmi oblíbili.
     
    Naporcovaného kapra osolíme a okořeníme grilovacím kořením, případně kořením na ryby
    Naskládáme do pekáčku a hojně poklademe cibulí nakrájenou na kolečka, kapr by měl být cibulí úplně zakrytý
    Okořeníme i cibuli a poklademe plátky másla
    Zalejeme smetanou a dáme péci.
    Kdo chce trošku odlehčit může zalít vývarem př, vodou s bujonem
    Další varianta je dát na kapra nejen cibuli ale i nakrájená rajčata a papriky...tato úprava je taky skvělá.
    Podáváme s brambory.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account