Halušky s bryndzou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 750 g Brambory
  • 250 g Polohrubá mouka
  • Sůl
  • 1 ks Vejce
  • 150 g Anglická slanina nebo špek
  • 200 g Brynza
  • 1 ks Cibule

Instrukce

  • Brambory nastrouháme najemno. Slejeme přebytečnou tekutinu, přidáme sůl, vejce a postupně přidáváme mouku tak, abychom získali řídké těsto. Těsto protlačíme postupně do vroucí osolené vody speciálním sítkem na halušky nebo můžeme ukrajovat lžičkou či odkajovat z prkénka nožem. Halušky vaříme asi 4-5 minut tj. jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a můžeme je scedit. Scezené halušky promícháme s bryndzou.
    Mezitím si opečeme na pánvičce slaninu s cibulkou dočervena. Pak přidáme halušky a vše na pánvičce promícháme, aby se nám chutě spojily.
    Halušky se slaninou dáme na talíř a ozdobíme bryndzou, případně posypeme petrželkou.
    Dobrou chuť 🙂
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account