Halušky s bryndzou
Ingredience
- 750 g Brambory
- 250 g Polohrubá mouka
- Sůl
- 1 ks Vejce
- 150 g Anglická slanina nebo špek
- 200 g Brynza
- 1 ks Cibule
Instrukce
- Brambory nastrouháme najemno. Slejeme přebytečnou tekutinu, přidáme sůl, vejce a postupně přidáváme mouku tak, abychom získali řídké těsto. Těsto protlačíme postupně do vroucí osolené vody speciálním sítkem na halušky nebo můžeme ukrajovat lžičkou či odkajovat z prkénka nožem. Halušky vaříme asi 4-5 minut tj. jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a můžeme je scedit. Scezené halušky promícháme s bryndzou.Mezitím si opečeme na pánvičce slaninu s cibulkou dočervena. Pak přidáme halušky a vše na pánvičce promícháme, aby se nám chutě spojily.Halušky se slaninou dáme na talíř a ozdobíme bryndzou, případně posypeme petrželkou.Dobrou chuť 🙂