Nestoudně dekadentní řezy s karamelem, vanilkovým krémem a čokoládou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila Adéla Němečková

Ingredience

Vrstva Brownie

  • 1/2 hrnku Změklého másla
  • 1 hrnek Cukr
  • 1 hrnek Holanské kakao
  • 1 špetka Sůl
  • 1/2 lžička Vanilky
  • 2 ks Vejce
  • 1/2 hrnek Mouka

Karamelová vrstva

  • 1 balíček Karamelky
  • 4 lžíce Smetana

Vanilková cookie vrstva

  • 1/2 ks Změklé máslo
  • 1/4 krnek Cukr
  • 1/2 hrnek Hnědý cukr
  • 2 lžíce Smetana
  • 1/2 lžička Vanilka
  • 3/4 hrnek Mouky nebo piškotů (já osobně jsem dala piškoty a chutná to výborně)
  • 1 špetka Sůl
  • 1/2 hrnek Strouhané čokolády nebo čokoládových vloček
  • 1/4 hrnek Ovesné vločky

Čokoládová poleva

  • 1 hrnek Strouhané mléčné čokolády
  • 2 lžíce Smetana

Instrukce

  •  
    POSTUP:
    Dejte předehřát troubu na 160 stupňů a připravte si pečící formu o rozměrech cca 20x20cm. Formu vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papíremPřipravte těsto na brownie vrstvu. Smíchejte máslo a cukr. Vmíchejte kakao a sůl, přidejte vanilku a vejce. Míchejte do hladka.Přidejte mouku a důkladně promíchejte. Rozetřete těsto do připravené formy a pečte 15 - 20 minut. Já pekla 20 minut a bylo to akorát.V rendlíku ve vodní lázni si připravte karamelovou vrstvu. Smíchejte karamelky se smetanou a na mírném ohni nechte rozpustit a smíchat.Odstavte karamelovou směs z tepla a nalijte na upečenou vrstvu brownie. Dejte ztuhnout do lednice, než připravíte cookie vrstvu.Na cookie vrstvu utřete máslo a cukr, aby bylo lehké a nadýchané. Vmíchejte vanilku a smetanu. přidejte mouku a sůl a míchejte, dokud se vše nespojí. Vmíchejte nastrouhanou čokoládu a ovesné vločky.Otestujte, jestli je karamelová vrstva mírně ztuhlá. Rozetřete cookie těsto na karamelovou vrstvu.Připravte čokoládovou polevu. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a smetanu. Vodní lázeň je lepší, to mě vždy učila moje maminka. Rozetřete rozpuštěnou čokoládu na vrstvu vanilkové cookie.Nechte cca 2 hodiny ztuhnout v lednici. No a pak hurá na krájení a servírování.
     
    Dobrou chuť
    PS: je to skutečně vynikající zákusek, ale malé VAROVÁNÍ!!! Lehce návykový a hooooodně slaďoučký. 🙂
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account