Bezlepkové šulánky s mákem
Ingredience
- 700 g Brambory Brambory
- 1 ks Vejce
- Rýžová mouka hladkášpet
- Himalájská sůl
- Mák mletý
- Třtinový cukr
- Máslo nebo ghí
Instrukce
- Někdo je miluje, někdo na ně nevzpomíná rád. Bramborové šulánky s mákem jsou prostě klasika!Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, špetku soli a tolik mouky, aby se těsto nelepilo. Z těsta tvoříme malé válečky,"šulánky, které vložíme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je scedíme.Třtinový cukr a mák si namícháme a pomeleme ve strojku na mák. Hotové šulánky sypeme makovou směsí a polijeme rozpuštěným máslem. Cukr lze vynechat a posypat jen mletým mákem, polít medem a rozpuštěným máslem. I druhý den jsou krásně nadýchané.