Fazolkový kuskus
Ingredience
- 500 g Kuskus
- 150 g Fazolky
- 3 ks Řapíkatý celer
- 2 ks Mrkev
- 1 ks Cibule
- Voda
- 2 lžíce Slunečnicový olej
- 1 lžička Kurkuma
- 1 lžička Mletý koriand
- dle chuti Sůl
Instrukce
- Kuskus je druh těstovin, pocházející ze severní Afriky. Je hotový za pár minut, stačí k němu přidat zeleninu a koření a skvělý oběd je na světě!Fazole předem na noc namočíme a potom uvaříme, slijeme.Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, ochutíme a osolíme, trošku podlijeme a necháme chvilku dusit pod pokličkou, až zelenina změkne, ale nerozvaří se....Kusku dáme do mísy, přelijeme horkou vodou, osolíme a dochutíme kořením stejně jako zeleninu, potom pěkně vmícháme do kuskusu fazolky i zeleninu.Podáváme jako hlavní jído, nebo přílohu k čemukoliv. Výborné s restovanými lilky.