Kardinál

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 2 hours 1 minute
Čas vaření 28 minutes
Porce 0
Uvařila JanaSchovancová

Ingredience

  • 8 ks Vejce
  • 220 g Cukr krupice
  • 110 g Cukr moučka
  • 100 g Hladká mouka
  • 2-3 ks Smetana ke šlehání
  • Jahodový džem
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Zajímavý a nevšední koláč, který stojí za vyzkoušení.
    Do sedmi bílků zašleháme cukr krupici + špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, celým vejcem a hladkou moukou. Dáváme na plech zdobícím sáčkem tak, že z jednoho sáčku stříkáme na šířku plechu, to znamená, že se nám tam vejdou dva korpusy. Sníh tři řady a necháváme mezi řádkami sněhu mezeru a mezi sníh nastříkáme těsto tj. dvě řady těsta, celkem má jeden korpus pět řad. Necháme větší mezeru a uděláme to samé ještě jednou. Dáme péct tak dlouho, dokud nemáme sníh trochu zlatavý.
    Až je upečeno, necháme vychladnout. Jeden korpus namažeme džemem a postříkáme šlahačkou, položíme na to druhý korpus a ozdobíme šlehačkou. Můžeme nechat na chvíli v lednici.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account