Kardinál
Ingredience
- 8 ks Vejce
- 220 g Cukr krupice
- 110 g Cukr moučka
- 100 g Hladká mouka
- 2-3 ks Smetana ke šlehání
- Jahodový džem
- 1 špetka Sůl
Instrukce
- Zajímavý a nevšední koláč, který stojí za vyzkoušení.Do sedmi bílků zašleháme cukr krupici + špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, celým vejcem a hladkou moukou. Dáváme na plech zdobícím sáčkem tak, že z jednoho sáčku stříkáme na šířku plechu, to znamená, že se nám tam vejdou dva korpusy. Sníh tři řady a necháváme mezi řádkami sněhu mezeru a mezi sníh nastříkáme těsto tj. dvě řady těsta, celkem má jeden korpus pět řad. Necháme větší mezeru a uděláme to samé ještě jednou. Dáme péct tak dlouho, dokud nemáme sníh trochu zlatavý.Až je upečeno, necháme vychladnout. Jeden korpus namažeme džemem a postříkáme šlahačkou, položíme na to druhý korpus a ozdobíme šlehačkou. Můžeme nechat na chvíli v lednici.