Arabská pita

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila AlenaŠveňhová

Ingredience

  • 500 g Polohrubá mouka
  • 15 g Čerstvé droždí
  • 300 ml Vlažná voda
  • 3 ks Banán
  • 1 lžička Sůl
  • 1 ks Nastrouhaná čokoláda

Instrukce

  • Není nad domácí pita chleba, plnit ho můžete čímkoliv. Dnešní recept je s banánem a čokoládou.
    Droždí rozdrolíme do vlažné vody a pořádně rozmícháme, necháme 10 minut aktivovat. Do mouky vmícháme sůl a přilejeme vodu s droždím, vymícháme těsto. Těsto válíme na pomoučněném válu, dokud není hladké a nelepkavé. Položíme ho na teplé místo na 1,5 hodiny. Vykunuté těsto rozporcujeme na 8 dílů, které vyválíme do tenké placičky průměru cca 15 cm. Pečeme na sucho (bez přidání oleje) 4-6 minut. Zdobíme kolečky banánů či jiným ovocem, posypeme čokoládou a přehneme na půl. Podáváme teplé.
    Nechte si chutnat.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account