Arabská pita
Ingredience
- 500 g Polohrubá mouka
- 15 g Čerstvé droždí
- 300 ml Vlažná voda
- 3 ks Banán
- 1 lžička Sůl
- 1 ks Nastrouhaná čokoláda
Instrukce
- Není nad domácí pita chleba, plnit ho můžete čímkoliv. Dnešní recept je s banánem a čokoládou.Droždí rozdrolíme do vlažné vody a pořádně rozmícháme, necháme 10 minut aktivovat. Do mouky vmícháme sůl a přilejeme vodu s droždím, vymícháme těsto. Těsto válíme na pomoučněném válu, dokud není hladké a nelepkavé. Položíme ho na teplé místo na 1,5 hodiny. Vykunuté těsto rozporcujeme na 8 dílů, které vyválíme do tenké placičky průměru cca 15 cm. Pečeme na sucho (bez přidání oleje) 4-6 minut. Zdobíme kolečky banánů či jiným ovocem, posypeme čokoládou a přehneme na půl. Podáváme teplé.Nechte si chutnat.