Lívance s ovesnými vločkami a tvarohem
Ingredience
- 250-300 ml Mléko
- 250 g Ovesné vločky
- 1 ks Bílý jogurt
- 1 lžíce Med
- 8-10 ks Jahody
- 250 g Nízkotučný tvaroh
- 250-300 g Celozrnná hladká mouka
- 1 lžička Prášek do pečiva
- 1 lžíce Rozpuštěné máslo
- 2 ks Vejce
- 1 špetka Sůl
- Moučkový cukr
Instrukce
- Mléko zahřejeme, zalijeme jím vločky a necháme je asi půl hodiny odstát. Použijeme jen 1/4 litru mléka, zbytek si necháme na případné zředění těsta.Omyté a odstopkované jahody rozdělíme na dva stejné díly. Jeden díl jahod rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme. Jogurt promícháme s medem a rozmačkanými jahodami, odložíme do chladu.K ovesným vločkám s mlékem přimícháme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, máslo, dobře rozmícháme s vejci a špetkou soli. Necháme odstát čtvrt hodiny.Lívance usmažíme, rozdělíme na talíře, ozdobíme pokrájenými jahodami a podáváme s vychlazeným jahodovým jogurtem.Takové mlasání se jen tak neodmítá 🙂Dobrou chuť 😀