Carpaccio z červené řepy
Ingredience
- 2-3 ks Červená řepa
- 1 dcl Olivový olej
- 2 lžíce Med
- 1 lžíce Hnědý cukr
- 2 lžíce Vinný ocet
- 0,5 dcl 100% pomerančový džus
- 1 lžíce Sojová omáčka
- dle chuti Čerstvý zázvor
- Kozí sýr (nebo mozarella)
- Rukola
- Tymián
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- Účinky červené řepy nejsou zanedbatelné, protože jich má spoustu. A jak ji chutně připravit?Postup přípravy:Syrovou neoloupanou řepu omyjeme, osušíme. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia. Řepu pečlivě zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca 1 hodinu na 200 stupňů Celsia.Připravíme si marinádu. Do misky dáme olej, ocet, med, cukr, džus, tymián, sůl, pepř, sojovou omáčku a vše důkladně prošleháme. Nakonec přidáme vymačkaný zázvor.Upečenou a vychladnou řepu oloupeme a nakrájíme na co nejtenší plátky.Plátky řepy naložíme do připravené marinády a necháme uležet min. 12 hodin v chladu. Nejlépe přes noc.Servírujeme s rukolou, kozím sýrem (nejlepší je měkký tvarohový). Tip:Výborným vylepšením jsou opražené piniové oříšky nebo vlašské ořechy.Kdo nemá rád kozí sýr, může podávat s mozarellou, parmazanem a nebo bez sýra. DOBROU CHUŤ!