Carpaccio z červené řepy

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 2-3 ks Červená řepa
  • 1 dcl Olivový olej
  • 2 lžíce Med
  • 1 lžíce Hnědý cukr
  • 2 lžíce Vinný ocet
  • 0,5 dcl 100% pomerančový džus
  • 1 lžíce Sojová omáčka
  • dle chuti Čerstvý zázvor
  • Kozí sýr (nebo mozarella)
  • Rukola
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř

Instrukce

  • Účinky červené řepy nejsou zanedbatelné, protože jich má spoustu. A jak ji chutně připravit?
    Postup přípravy:
    Syrovou neoloupanou řepu omyjeme, osušíme. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia. Řepu pečlivě zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca 1 hodinu na 200 stupňů Celsia.
    Připravíme si marinádu. Do misky dáme olej, ocet, med, cukr, džus, tymián, sůl, pepř, sojovou omáčku a vše důkladně prošleháme. Nakonec přidáme vymačkaný zázvor.
    Upečenou a vychladnou řepu oloupeme a nakrájíme na co nejtenší plátky.
    Plátky řepy naložíme do připravené marinády a necháme uležet min. 12 hodin v chladu. Nejlépe přes noc.
    Servírujeme s rukolou, kozím sýrem (nejlepší je měkký tvarohový).
     Tip:
    Výborným vylepšením jsou opražené piniové oříšky nebo vlašské ořechy.
    Kdo nemá rád kozí sýr, může podávat s mozarellou, parmazanem a nebo bez sýra.
     
    DOBROU CHUŤ!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account