Bebe střecha s banánem
Ingredience
- 2 ks Tvaroh
- 200 g Máslo
- 130 g Cukr moučka
- 2 ks Banán
- 1 Balíček BeBe sušenky světlých
- 1 balíček Balíček Bebe sušenek - tmavých
- 2 lžíce Rum nebo griotka gri
- 1 ks Čokoládová poleva
Instrukce
- Předpokládám, že tento recept již každý zná. Já ho vyzkoušla až nyní a velice mě překvapil svou jednoduchostí, zároveň však vynikající chutí! Recept jsem nalezla na: http://www.apetitonline.cz/recepty/6098-bebe-strecha-s-bananem.html. Dala jsem méně cukru a místo rumu, který jsem neměla jsem použila griotku. Osobně příště použiji tři banány, kterým ořežu konce a spojím je, ať je banán po celé délce rolády/střechy.V robotu utřeme cukr s máslem, po chvíli přidámee tvaroh i rum či griotku a vyšleháme.Na alobal naskládáme jako šachovnici sušenky – měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídáme světlé a tmavé. Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřeme polovinu tvarohového krému. Na něj naskládámee vrstvu sušenek, jen to udělámee obráceně – tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřeme zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položímee oloupané banány.Vezmeme za alobal za delší strany a přiklopíme je k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy. Zákusek uložíme do lednice a počkáme, až ztuhne. Pak ho polijeme čokoládovou polevou a vratíme do chladničky – nejlépe na noc, ať sušenky zvláční. Podáváme nakrájené na řezy.Dobrou chuť!