Perník, který chutná všem 🙂

Vytisknout recept
Perník rychle, bez tuku, s přírodním cukrem a jablky.
Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme na plech a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečeme cca 25 minut. Na povrch potom můžeme natřít povidla a ozdobit čokoládou. Netváří se to potom jako "obyčejný" perník 🙂 
Tento recept mi dala babička a já si ho časem trošku upravila do zdravejší podoby 🙂 Všem vždycky moc chutná, protože jablka dávají perníku vláčnost. A úplně nejvíc mě baví, že je to strašně rychlé! 🙂
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Eva Čejková

Ingredience

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 450 g strouhaných jablek
  • 1 balení kypřicího prášku do perníku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 2 vejce
  • 12 lžic mléka
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • čokoláda na polevu
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account