Moderní společnost a návyky ve stravování jsou s každou novou generací o pořádný krok vzdálenější tradičním hodnotám. Z našich životů se pozvolna vytrácí potřeba stolování. Jíme za chůze, na cestách ve svém automobilu i za nepřerušeného pracovního výkonu.
Čas je nedostatkovým aspektem, proto se při výběru potravin poohlížíme po rychlém a dostupném přísunu energie. Výrobci na to samozřejmě slyší, ovšem bez dodatečného sajrajtu dnes nedokáží vyrobit ani obyčejnou zmrzlinu.
Pokud právě jíte, doporučuji všeho zanechat – dost možná máte jednu z moderních laskominek právě na svém talíři.
 
Vysušená tělíčka hmyzu
Zdá se vám to přitažené za vlasy? Vysušená hmyzí těla se skrývají za magickým slovem Karmín. Jedná se o často zastoupené červené barvivo používané při výrobě pochoutek i pro naše děti. Rozmixované brouky obsahuje například tolik oblíbený jahodový pribináček, lentilky nebo kuřecí párky. Nehledejte v tom žádnou vědu, každé do červena dobarvované jídlo je touto ingrediencí obohaceno.
 
Lidské vlasy
Zmínka o Cysteinu upozorňuje na přítomnost látky, která je obsažena v lidských vlasech. Těmto přírodním aminokyselinám se v dnešní době nevyhnete. Lidské ostatky se přimíchávají do drtivé většiny druhů pečiva. Nezbývá tedy nic jiného, než vám popřát dobrou chuť u vaší další koblihy
 
Hnijící zelenina
Zasmrádlá a shnilá zelenina patří rovnou do koše, ale počkat……. Máme skvělý nápad, jak se s touto hromádkou nechutné vzpomínky na kvalitní potravu popasovat. Dáme jí název Xanthan, jak příznačný název pro bakterii starající se o to, aby vše po určité době shnilo. Výrobci přimíchávají do jogurtů, dresinků i sýrů.
 
Nakonec to nejlepší
Na samotný závěr si ještě pochutnejme na spálených zdechlých zvířatech. Fosforečnan vápenatý se používá k profiltrování cukru a získává se pálením zvěře. Je nutné chvíli počkat a posbírat pouze závěrečný prach z kostí. Oslaďte si život prachem z mrtvol.
 
Je až zarážející, co vše se při výrobě potravin používá, ale co oči nevidí, to srdce nebolí.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account