Hvězdného kanadského zpěváka Michaela Bublého se zamilovaly nejen teenagerky, ale i jejich maminky a babičky. S publikem to prostě umí. Můžete se o tom přesvědčit již 17. září na jeho druhém koncertu v pražské O2 Aréně, v rámci jeho světového turné, které odstartoval v srpnu, v Dublinu. Poté koncertoval v Londýně a v Sydney, kde hrál pro více 150 000 fanoušků.
O tom, jak velkou hvězdou čtyřiačtyřicetiletý zpěvák a skladatel je, svědčí jména velkých umělců světového showbusinessu, se kterými nazpíval duet. Za všechny jmenujme například jeho nejoblíbenějšího zpěváka, legendárního Elvise Presleyho, dále Tonyho Bennetta, Paula Anku, Barbru Streisand, Barryho Gibba z Bee Gees, Roda Stewarta, Bryana Adamse, Robbieho Williamse, Dianu Krall nebo americkou herečku Reese Whiterspoon. Od chvíle, kdy vydal své první album s názvem Michael Bublé, se stal celosvětovou hvězdou první velikosti. Čtyřnásobný držitel ceny Grammy prodal již pětasedmdesát miliónů desek a to je v dnešní době, kdy se hudba většinou stahuje, vážně co říct.
Michael Bublé pochází z města Burnaby v kanadské Britské Kolumbie. Je od dětství zapáleným fanouškem hokeje. Dokonce snil o tom, že se jednou stane profesionálním hráčem hokejového klubu Vancouver Canucks, který dnes hojně podporuje, a od roku 2008 je jedním z vlastníků hokejového týmu hrajícího Western Hockey League, Vancouver Giants. Pokud prý před ním nadhodíte téma hokej, dokáže bez mrknutí oka vyjmenovat soupisky tohoto týmu z několika ér a k nejlepším hokejistům světa všech dob řadí Jaromíra Jágra, Jiřího Šlégra a Patrika Eliáše. Hrdiny Bublého dětství, jak sám říká, nebyli ale jen hokejisté Ivan Hlinka a Jiří Bubla, ale jak dospíval, i zpěvák Bing Crosby. Jeho album Bílé Vánoce u Bubléů se bez něj, tak jako v milionech jiných domácností po celém světě, prostě neobešly.
Příběh rychlého startu tohoto sympatického mladého muže je takřka neuvěřitelný. Když v roce 2000 na svatbě dcery bývalého kanadského premiéra Briana Mulroneyho uslyšel v Bublého podání slavného Mackie Messera v současnosti asi nejúspěšnější hudební producent na světě David Foster – který skutečně na co sáhne, mění ve zlato -, bylo o osudu Michaela Bublého rozhodnuto. Tehdy pětadvacetiletý mladík zanechal zpívání swingových evergreenů na zaoceánských lodí, a s Davidem Fosterem se hned začal bavit o nahrání prvního alba. Jenže na svůj první album produkované Davidem Fosterem si musel Michael počkat tři roky, během kterých ho jeho producent dal do učení k autorovi slavné písně Diana a kanadskému zpěvákovi syrského původu Paulovi Ankovi. I díky Ankovi se v Bublého repertoáru více než zdařile mísí pop, swing, jazz, soul a další hudební styly.
Velkým hitem Michaela Bublého se v roce 2005 stala píseň Lost, na které se autorsky podílel. Vznikla v Itálii a zpěvák se jejím prostřednictvím vyrovnával s rozchodem se svou dlouholetou přítelkyní, herečkou, tanečnicí a zpěvačkou Debbie Timus. Mezi důležité ženy jeho života patří i britská herečka, se kterou žil tři roky.
Píseň Haven´t Met You Yet napsal o své ženě, argentinské herečce a modelce Luisaně Lopilato, a moci žen ve světě. Je i o jeho sestrách, matce a babičce. Prostě o ženách obecně a Bublé si v téhle písni klade otázku: “Kde bychom bez žen vlastně byli?”
Jeho svadba s krásnou Luisanou se konala v březnu v Buenos Aires. Mají dva syny – šestiletého Noaha a tříletého Eliase – a roční dceru Vidu. Když se mu narodil první syn Noah, nechal se šťasný otec krátce po porodu zvěčnit s manželkou a synem na Twitteru ještě v porodnici s hygienickou čepicí na hlavě a k fotce napsal: “Přešťastný a plný vděčnosti za narození našeho syna”.
Ale v listopadu v roce 2016 se manželé Bubléovi dozvěděli zdrcující zprávu. Jejich tehdy tříletému synkovi Noahovi byla diagnostikována rakovina jater a musel podstoupit čtyřměsíční chemoterapii. Malý Noah měl podobné příznaky, které bývají při příušnicích. A zpočátku si to také všichni mysleli. Nakonec se ale zjistilo, že jeho játra napadla rakovina. Rodina se kvůli tomu přestěhovala na čas do Spojených států a oba manželé ukončili své kariéry. “Celá moje osobnost se změnila, moje vnímání života,” přiznal Bublé v jednom z mnoha emotivních rozhovorů do médií se slzami v očích. Když loni vydal album Love, které mimochodem opět považuje za své nejlepší, prohlásil: “Existují tři důvody, proč jsem chtěl udělat tohle album. Za prvé, pocítil jsem hluboký vděk, hlubší, než mohu vysvětlit, k milionům lidí po celém světě, kteří se za nás modlili a ukázali nám soucit. To mi dalo víru v lidstvu. Za druhé, mám rád hudbu a cítil jsem, že musím pokračovat v odkazu svých hudebních idolů. A za třetí, protože kdyby svět skončil – a jak tak sleduji politické nepokoje v Americe a v Evropě, tak skutečně hrozí, že se všechno rozpadne -, nikdy nebyl lepší čas pro hudbu. Udělal jsem dokonalou nahrávku a nyní mohu odejít na naprostém vrcholu.”
Neodešel, je zpátky. Zmíněná nová deska s názvem Love je označená pouze červeným srdíčkem. Právě na pdporu tohto alba se rozhodl Bublé vydat na světové turné čítajícím 103 koncertů, v rámci čehož – po lednu roku 2014 – se uskuteční 17. září od 19:00 hodin výše uvedený druhý koncert nesmírně populárního kanadského zpěváka v pražské O2 Aréně.
Vstupenky jsou k dostání na https://ticketportal.cz/event/Michael_Buble–2147481682
Přeji vám hezké hudební zážitky*heart*
Eva
 
 
Foto: Jijří Krušina
Zdroj: archiv Jana Smigmatora
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account