Nejspíš se ptáte, zda je možné ho pěstovat u nás – jednoznačně ano! Podívejte se na fotku, jaké opojení tvoří chřesty v zahradě na podzim. V průběhu května nás zahrnou sběrem o velkosti malíčku a rok od roku se budu zvětšovat. Chřest si můžete utrhnout rovnou ze zahrádky a “ křoupat “ dle libosti. Barvy se mezi chřesty nekladou, od zelené, po bílou a fialovou. Daří se jim v propustné a humozní půdě, na slunci. 

 

Chřest je bohatý na vápník, železo, hořčík, zinek, draslík, síru, fosfor, vitamín C, A, E a vitamíny skupiny B, alkaloid asparagin. Je úžasným prostředkem při problémech s ledvinami, vylučuje vodu z těla ven, detoxikuje organismus, posiluje imunitu. Chřest je nejlepší za čerstva, kde je největší podíl vitamínů a minerálů. Z chřestu jsou výborné saláty, hodí se do polévek, na omáčky, pečený se slaninou. Meze se nekladou. 🙂

 

Fb: @jedlaprirodnizahrada

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account