Konečně tu máme vytoužený pátek, který pro většinu (pracujících) lidí znamená blížící se víkend a s ním i slibovaný relax. A k němu jednoznačně patří vínko a pizza. Tak jsem si pro vás tedy připravila recept, na její odlehčenou verzi. Jdeme na to…
Výběr vínka (či jiného sektu) nechám samozřejmě na Vás, ale protože častou konzumací pizzy může docházet (a věřte, že dochází) k nadbytku špeků v oblasti, ve které rozhodně nechceme, našla jsem jednoduchou a hlavně ZDRAVOU verzi této mňamky.
Na těsto budeme potřebovat:
200g ovesných vloček (já si je předem rozmixuju na jemno)
4 bílky
1 lžičku tymiánu
špetku soli
cca 2 lžíce vody.
Postup je velmi jednoduchý: vločky smícháme s bílky, vodou, solí a tymiánem. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme menší kolečka (z tohoto množství vyjdou 4). Pečeme cca 5min na 180stupních. Poté vyndáme a naskládáme oblohu dle chuti a fantazie.
Můj typ: místo kečupu rozmixujte pár rajčat s bazalkou, bude to vyloženě fit&fab!
Dobrou chuť a krásný víkend!
Výběr vínka (či jiného sektu) nechám samozřejmě na Vás, ale protože častou konzumací pizzy může docházet (a věřte, že dochází) k nadbytku špeků v oblasti, ve které rozhodně nechceme, našla jsem jednoduchou a hlavně ZDRAVOU verzi této mňamky.
Na těsto budeme potřebovat:
-
200g ovesných vloček (já si je předem rozmixuju na jemno)
4 bílky
1 lžičku tymiánu
špetku soli
cca 2 lžíce vody.
Postup je velmi jednoduchý: vločky smícháme s bílky, vodou, solí a tymiánem. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme menší kolečka (z tohoto množství vyjdou 4). Pečeme cca 5min na 180stupních. Poté vyndáme a naskládáme oblohu dle chuti a fantazie.
Můj typ: místo kečupu rozmixujte pár rajčat s bazalkou, bude to vyloženě fit&fab!
Dobrou chuť a krásný víkend!