Jak servírujete jahody se šlehačkou? Nejčastěji asi do skleněných pohárů. Zkuste změnu a vyrobte si naprosto originální čokoládovo-marcipánovou misku. Všechny chutě se dokonale prolnou a připraví vám nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Jahody se šlehačkou… Kombinace, která osloví snad každého. A co teprve, když přidáte marcipán a pravou čokoládu!
Co budete na misku potřebovat:
kvalitní čokoládu (alespoň 65%) * marcipán * oříšek másla *skleněnou misku * alobal * váleček a podložku na rozválení marcipánu * nádobu na rozpuštění čokolády * mašlovačku * a samozřejmě čerstvé jahody a pravou šlehačku
Jak na to:
Misku otočte dnem vzhůru a přikryjte ji alobalem.
Rozpusťte si kousek másla, kterým alobal potřete.
Rozválejte na tenký plátek kousek marcipánu a přehněte jej přes misku s alobalem.
Na marcipán opatrně nalijte rozpuštěnou čokoládu. Nechte pořádně ztuhnout.
Vytvořenou čokoládovo-marcipánovou misku sundejte i s alobalem ze skleněné misky, a pak velmi opatrně odejměte i alobal.
Pak už jen vytvořenou sladkou misku naplňte jahodami, které ozdobte šlehačkou. Podávejte vychlazené.
Tip: Na misku používejte jen opravdu kvalitní čokoládu. Například čokoládová poleva dokonale přilne k alobalu a už ji z něj nesundáte.
Tento článek vyšel v magazínu Paní domu. Misku vytvořila šikovná Zuzka Řeřichová a fotografovala Míša Říhová.