Přečtěte si článek o Nadchnelismu a uvědomte, jak je nadšení pro věc důležité! 🙂

Jmenuji se Markéta Jáchymová, jsem maminka dvou úžasných stvoření a jsem NADCHNELISTA.

Mou vášní posledního půl roku se, kromě založení agentury MAMAPARTNER, stalo sdílení a networking. Účast na konferenci a mentorinzín EQUAL PAY DAY 2015 mě natolik emočně zasáhla a fantasticky nakopla, minimálně do dalšího ročníku, že jsem se rozhodla napsat svů první BLOG. Prostě jsem se nadchla.

NADCHNELISMUS
Miluji ten pocit, kdy mnou projede vlna nadšení. Příval těchto emocí je jako infuze lásky na první pohled. Pocit zcela nepřenositelný, ale rozhodně nakažlivý. Jen se s ním musí nakládat uvážlivě. Takové lidi, Nadchnelisty, poznáte dle typických ukazatelů ve způsobu jejich vyjadřování: „Mám skvělý nápad…“, „Napadlo mě něco úžasného…“, „To musíš vidět…“ Povětšinou mají i typicky rozzářeně vytřeštěné oči, známě přiblblý úsměv a vzrušený dech :o)

K takzvanému „nadchnelismu“ jsem inklinovala již od mala. A díky Bohu, i přes pokusy učitelek, nesnesitelných šéfů a nudných bývalých partnerů mi tato vlastnost zůstala dodnes. Co víc, geny se postaraly, že došlo k přenosu i na mé dvě děti. Díky nim jsem si uvědomila, že na první pohled pozitivní a záviděníhodná vlastnost může být na ten druhý dost frustrující a vyčerpávající. Nadšení pro věc je zejména u dětí roztomilé, podporuji je v tom a mám pro ně pochopení. Ovšem jako dospělý Nadchnelista občas u ostatních vídám trochu zděšení v očích, jako by říkali „Bože, s čím zase přišla?“, „Co jí to napadlo?“, „Do toho nejdu!“.

Věřte, není pro Nadchnelistu nic horšího, než když jeho „ohnivé“ nadšení bez rozmyšlení a prostoru pro pochopení uhasíte. To z té lásky na první pohled zbude jen bolavé srdce. Já to vím, a proto dětské ohně nehasím. Jen dávám pozor, aby nenapáchaly více škod než užitku. A s tím svým dospělým ohněm se neustále učím pracovat. Není to snadné, ale zlepšuji se každý den.

Proto, když potkáte Nadchnelistu nebo s ním pracujete, či dokonce žijete, dejte mu prostor
pro vzplanutí, udržujte s ním jeho oheň při životě a nehaste ho, mohlo by se stát, že už se nikdy nerozhoří.

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account