Proč není zájezd vždy tím nejlepším dárkem?

Štědrovečerní večeře, vůně cukroví, líbezná melodie koled a pod vánočním stromečkem pořádná kopa dárků. Z tenké obálky nadepsané vaším jménem na vás znenadání vykoukne překvapení! Zájezd do Paříže! Autobusem! V létě!  Pro někoho ten nejúžasnější dárek, pro jiného noční můra. Jak takovým situacím předcházet a proč není zájezd vždy tím nejlepším dárkem?

Koho zájezdem určitě nezarmoutíte!
Darujete-li zájezd do Disneylandu vašim ratolestem, věřte, že budou skákat radostí až ke stropu. A jestliže poletíte letadlem, nadšení se určitě ještě zněkolikanásobí. S možná trochu menší odezvou se setkáte u své dospívající dcery, která po zájezdu do Paříže sice již pár let touží, ale neudělá vám tu radost, abyste viděli, že jste splnili její celoživotní sen. V každém případě vy ve skrytu duše víte, že jste trefili do černého. S darováním zájezdu můžete přijít rovněž ve chvíli, kdy jste zamilovaní a chystáte se například požádat Vaši drahou polovičku o ruku, nebo si jen chcete připomenout zapomenutou svatební cestu. Pak vězte, že určitě nebudete odmítnuti.

Komu zájezd pod stromeček raději nekupovat?
Někteří z nás se chtějí odvděčit svým maminkám nebo stárnoucím rodičům za vše, co pro ně v životě udělali. V tomto případě ale nemusí být zájezd vždy ta správná volba! Opatrní buďte rovněž ve chvíli, pokud kupujete zájezd manželce a máte děti, nebo pokud vám skřípe vztah a vy vidíte východisko ve společné dovolené. Sepsali jsme proto pár rad, které vám zaručeně pomohou v rozhodování.

1. Pokud chcete koupit zájezd jako dárek pro svou maminku, určitě ji do ciziny neposílejte samotnou! Z vlastních zkušeností víme, že to pro ni může být velice stresující a zájezd si neužije. Domluvte se třeba s její kamarádkou, nebo někým z rodiny. Nakonec můžete vyrazit i vy sám/sama. Vaše maminka bude určitě moc ráda!
2. Pro starší rodiče nebo prarodiče se předem dobře informujte u CK na náročnost zájezdu. Pokud jen trochu váháte, zda zájezd Vaši rodiče zvládnou, doporučujeme raději zakoupit dárkový poukaz. Vyhnete se stornování zájezdu a nepřijdete o nevratnou zálohu.
3. Máte doma malé ratolesti a chcete překvapit svou drahou polovičku odpočinkem v podobě zájezdu? Buďte opatrní! Napřed si zjistěte, zda vám má kdo pohlídat děti a jestli vaše žena opravdu touží po dovolené v zahraničí. Možná ji více potěší pobyt v tuzemsku nebo wellness.
4. Již nějakou dobu vám to doma neklape a hledáte řešení ve společné dovolené? Váš záměr může přinést ovoce, ale můžete také přijít o pořádnou částku peněz, pokud budete muset zájezd zrušit. Raději jděte s pravdou ven a dejte svému partnerovi/partnerce prostor pro rozhodování.
5.Váš kolega ve firmě slaví jubileum a vy jste se dohodli, že ho překvapíte zájezdem. Bohužel i v tomto případě se často stává, že obdarovaný sám zavolá, že by zájezd rád zrušil.

Naše rada tedy zní! Buďte opravdu opatrní, komu a jaký typ zájezdu kupujete. Zde se určitě vyplatí řídit se radou „dvakrát měř a jednou řež“. Naštěstí dnes již každá cestovní kancelář nabízí dárkové poukazy v určité hodnotě, které se naštěstí dají vrátit zpět a vaše peněženka neutrpí těžkou ztrátu. Pokud jste se již rozhodli zájezd darovat, pak se vždy poraďte se specialistou na daný zájezd. Ví toho nejvíce a sám vám může poradit komu a co koupit.

S přáním krásného a pohodového předvánočního času
Cestomilka Jana
Specialista na zájezdy do Francie

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account