Proč jsou networkingová setkání klíčem k úspěchu v podnikání

Podnikatelské akce a networkingová setkání – v poslední době se s nimi roztrhl pytel. Chodíte také na nějaké? Seznámíte se se spoustou nových lidí a potenciálních kontaktů, vyměníte si vizitky, ale sejdete se ještě pak s někým? A domluvíte a zrealizujete něco konkrétního? Sama jsem spoustu akcí navštívila, některé s větší či menší úspěšností, až jsem potkala Petru Adamovou. Tahle žena provozuje koupelnové studio, ale také je sama členkou různých podnikatelských klubů, pořádá akce převážně pro ženy atd.

A rozhodla se podpořit podnikání v Příbrami. Dne 12. 5. se tam bude konat již 7. networkingové setkání. Na tato setkání přicházejí nejen místní podnikatelé, ale také pražští a z různých dalších koutů. A v čem jsou Petřina networkingová setkání pro mě tak příjemná a úspěšná? Vládne tu velmi uvolněná atmosféra, na zúčastněných je vidět, že se baví, uskutečňují se tu reálné spolupráce a vzájemně se tu lidé podporují.

Petro, mohla bys přiblížit, co konkrétně děláš a jak bys mohla podnikatelům a majitelům firem být nápomocná?                                                                                                                                              Celý rok jsem navštěvovala setkání „podnikatelské snídaně“ a rozhodla jsem se přivést networking také do Příbrami. Jsme malé město a podnikatelům setkání velmi pomáhají, v květnu se sejdeme již posedmé. Vždy je to večerní akce spojená s dobrým jídlem, pitím, zajímavým povídáním, přednáškou a tombolou. Určitě se nikdo nenudí.

Co ty a komunikace? Jak jsi na tom?
Moc ráda komunikuji a nebojím se mluvit o čemkoli, i o nedostatcích včetně těch mých. Mám za sebou i komunikační trénink pod profesionálním vedením.
Jak zvládáš různá networkingová setkání a přednášky? Jsi někdy nervózní nebo máš trému?
Mám vždycky trému, ale je fakt, že se to zlepšuje, lidé mi dávají větší sílu. Jejich kladné ohlasy a chvála fungují jako afrodiziakum.

Máš nějakou radu nebo tip, jak se zbavit nervozity/trémy?
Trénink a odborné vedení, pokud je to něco, co vás trápí a nezvládnete to sami.
Pamatuješ si na své úplně první networkingové setkání/veřejné vystoupení?
Ano, není to tak dávno :-).Bylo nás 34 podnikatelů a věřím, že to bylo motivující, protože několik podnikatelů chodí pravidelně na všechna má networkingová setkání.

Co si myslíš, že je pro úspěšné podnikání nejdůležitější?
Opravdovost, zodpovědnost a spolehlivost

Co děláš pro to, abys byla úspěšná?
Naslouchám, vyhodnocuji a poté zlepšuji, co se dá.

Máš nějakou praktickou radu pro podnikatele?
Věřit tomu, co děláte a hlavně dělat svou práci poctivě a dobře.

Zdroj: Alena Ratajová

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account