Cesta za účinným pozitivním myšlením: Pesso Boyden psychomotorická terapie a koučink

Proč pozitivní myšlení nefunguje vždy, i když bychom chtěly?
Přečetly jste knihu, možná knihy, možná mnoho knih, jak myslet pozitivně. Našly jste si na internetu afirmace na každý den, se spoustou pozitivních, optimistických, duchovních obrázků. Nabízím několik možností, kde to může váznout:

Pozitivní věty, možná i přímo afirmace, jsou  příliš  OBECNÉ.

Vlastně  nejste přesvědčeny, že něco takového, jako pozitivní myšlení, funguje. Pokud to máte tak, že „zkusím to, nic za to nedám, tak dáte“, ZKLAMÁNÍ, protože k fungování  pozitivního přístupu nestačí to jen tak zkusit.

Pokud se vydáte cestou pozitivního myšlení či koučování, které vás provází k cílům, příliš brzy, než si ošetříte či přímo zaléčíte zranění či rány, které jste možná utržily cestou životem či v dětství, bude vás vaše skepse, nevíra, zranění, strhávat zpět. Na  cestu se taky nevydáte se zlomenou nohou, ale nejdříve až v lehké rekonvalescenci.

Možná necítíte své tělo, emoce, duši. Někde cestou životem, mnohdy už v dětství, jsme reálné cítění odložily, abychom se OCHRÁNILY. Nejprve začněte cítit.

Formulace, které jste si někde našly, nejsou UVĚŘITELNÉ. Vaše podvědomí není blbé, a pokud máte 150 kg, větě „moje tělo je štíhlé“ asi nevěří.  Takže třeba „moje tělo je štíhlejší a štíhlejší“ bude fungovat lépe, ikdyž…

Kudy na to ? Albert Pesso, zakladatel Pesso Boyden psychomotorické terapie (PBSP), říkal, že člověk je na světě proto, aby byl ŠŤASTNÝ. Zní to jednoduše, možná až banálně. Ale pro řadu lidí je to PRÁCE  naučit se být šťastný. PBSP je metoda, kterou jako terapeutka používám, která mě kdysi osobně výrazně změnila život k lepšímu, dovedla mě k dalším metodám a technikám, včetně koučování.
Jednou z nosných myšlenek  PBSP je ta, že v interakci s druhými, už jako malé děti víme, co by na naši akci byla ta správná odpověď, reakce. Správná ve smyslu taková, že nám přinese uspokojení, SATISFAKCI. Akce a reakce do sebe zapadají jako klíč do zámku. Tedy měly by.
Pokud se tak nestane, přichází frustrace. Za život jich máme dost, ale je podstatné, zda ta opakovaná frustrace přicházela už od mala, jestli nám rodiče emoce umožnili prožít nebo je zpochybňovali či odsuzovali… PBSP hojí staré rány prostřednictvím zážitků, jak to správně pro nás mělo být. Víme to totiž naprosto přesně. Terapie nám umožní tento zážitek zažít a vytvořit si tak novou mapu a hlavně starou odložit.
Možná jste už na sobě zapracovaly, máte nové mapy a stačí vám výstižná koučovací otázka. Pomocí terapie, koučinku, či vlastním, ale spíše vytrvalým než zázračně rychlým hledáním, můžete tak najít přesnou, cílenou, konkrétní AFIRMACI, která bude vaše, uvěřitelná, fungující.
Na druhou stranu, už cesta k tomu, že se na věci situace i život dá dívat z různých úhlů, včetně pozitivního, je už velký krok sám o sobě. Setkávám se s mnoha lidmi, kteří jsou léta v pozici oběti, nesnáší lidi kolem sebe, svět a hlavně sebe sama. Takže pokud se vám povede odbourat, až zase něco zkazíte nebo spletete, což je normální, neb dokonalost není lidská vlastnost, větu „to jsem ale blbá!“, už jste ušly kus cesty.
Na workshopu v krásném prostředí pražské pracovny ŽENY s.r.o. si ukážeme, jak s emocemi pracovat, a také jak si vytvořit funkční afirmace na míru! Přijďte strávit pohodový večer v kruhu žen!

Přihlásit se můžete ZDE nebo zde: http://koucinksrdcem.cz/damska-jizda/

Těšíme se na vás!
Soňa a Renata

Autorka článku:
RNDr. Renata Svobodová
koučink, supervize, Pesso – Boyden psychoterapie, škola pánevního dna
http://koucinkrenata.webnode.cz//
tel. 724332551  re**************@se****.cz

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account