Není to nic „zdravého“, ale na rozdíl od toho, co si koupíme v obchodě, aspoň víme, co v něm je … 🙂  A jednou za čas si můžeme přece dovolit zhřešit. Co říkáte?
HERMELÍNOVÝ SALÁT  (pro 3-4 osoby)
2 Hermelíny
250 g měkkého salámu (gothajský, šunkový)
3 vejce uvařená natvrdo
1 menší cibule
4 lžíce majonézy
sůl
pepř
Příprava:
Pokud děláte salát z domácí majonézy, je třeba si ji nejdříve připravit. Pokud používáte kupovanou, připravte si tak 4 větší lžíce. Dále je třeba uvařit vejce na tvrdo a nechat je úplně vystydnout (zchladit studenou vodou).
Nejdříve si nakrájím hermelín na malé kostičky. Pak si nakrájím salám na malé kostičky. Cibuli nakrájím najemno. Vajíčka nakrájím na kostičky nožem nebo spís většinou využívám kráječ na bramborový salát (takové to kolečko). Vše smíchám dohromady a přidám cca 4 lžíce majonézy. Promíchám. Pokud by salát byl suchý a rozpadal se, přidám majonézu. Nakonec osolím a opepřím čerstvě mletým pepřem. Salát je dobré dát do ledničky, dobře vychladit a uležet – ideálně do druhého dne. Čekání se vyplatí – opravdu je pak chutnější.
Podávám na nakrájené vece nebo bagetě, s vajíčkem, plátkem kyselé okurky – ve stylu chlebíčků. Nebo jen tak – namazané na pečivu.
Z uvedených ingrediencí se také dá udělat hermelínová pomazánka, což znamená, že všechno rozmixuji v mixéru. Hodí se na menší jednohubky, kde by salát na větší kostičky z nakrájených rohlíků nebo toastů padal.

foto: Lucie Pomijová

sledujte www.honeyfood.cz a https://www.facebook.com/succulentenglish/?fref=ts

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account