Zábava pro dospělé: Recenze erotických her od ALBI a dalších značek

   Vzhledem k tomu, že aktuální chladné zimní dny lákají k delšímu pobytu v posteli, rozhodla jsem se sepsat důvody, proč zůstat v pelíšku ještě déle 🙂
S přítelem máme rádi hry a vyzkoušeli jsme i několik těch lechtivějších. Touto cestou se s vámi chci podělit o dojmy.
Pokud vás zajímá srovnání a můj názor, pak čtěte dále :-).

 

Nevinné hrátky pro dva od ALBI

Nejprve bych začala známým výrobcem deskových her – firmou ALBI. Určitě jste o nich slyšeli. Produkují největší množství deskových her a mají i ty s erotickým nádechem – v tématické edici červenání. Nabízí hru Nevinné hrátky pro dva. Balení obsahuje hrací plán, 150 karet úkolů, 100 karet odměn, figurky, hrací kostku, kterou je potřeba si polepit přidanými samolepkami a návod. Kartičky mají úkoly pro něj i pro ni. Úkoly jsou nenáročné. Hra má hezké provedení. Je rozdělena do 3 zón – intimní, vzrušující a vášnivé. Bohužel jednotlivé úkoly nás moc neoslovily. Přišly nám bez nápadu a kus ošizené. Možná jsme jen od hry měli vysoké očekávání, které však nebylo splněno. Ale kartičky typu: “zeptej se, dolej drink … to nemusíte investovat do podobné deskové hry. Zahráli jsme si všehovšudy 2x, moc nás nenadchla. Možná ještě teď leží na dně nějaké skříně, zapadnutá prachem*smile*. V brzké době ji však neplánuji použít. Možná jako podpěru pod viklající se stolek.

 

KAMAPOKER od ALBI

Pro ALBI jsem zvolila ještě druhou hru (jako reparát) a to KAMAPOKER. Osobně ji doporučuji těm, kdo mají rádi karetní hry. Hra obsahuje balíček hracích karet (kde jsou vyobrazeny polohy), pokerové žetony a návod v českém jazyce. Hra je rozdělena na 4 kola (svlékací, mazlící, odměňovací a kolo extáze). Pro ty, kdo neznají pravidla pokeru nezoufejte, na zadní straně návodu jsou vyobrazeny výherní kombinace ;). Hezké a pěkně provedené balení. Pokud neholdujete karetním hrám, tak si tuto hru moc často nezahrajete. I tak však tento počin od Albi řadím nad Nevinné hrátky.

 

Francouzská hra lásky

Jako třetí hru jsem zvolila Francouzskou hru lásky. Řadí se ke klasickým deskovkám, takže máte hrací plán, figurky i hrací kostku. Hra není rozdělena do kapitol. Jdete prostou cestu start -> cíl, kdy jednotlivá políčka mají své úkoly dle čísel. Jednotlivé úkoly jsou vhodné i pro začátečníky. Nikoho neurazí a navodí tu správnou atmosféru. Úkolů je však poskrovnu, jelikož má hra pouze 83 políček. Není tedy vhodná na příliš časté hry. I tak ji řadím nad Nevinné hrátky.

 

Nespoutané vzrušení

Jako další jsem si k porovnání vybrala hru Nespoutané vzrušení z dílny (http://origame.cz/). Nejedná se o klasickou “deskovku”. Hru si zakoupíte online a v .pdf obdržíte hrací plán, kartičky s úkoly i návod ke hře. Samotná realizace hry je tedy přímo na vás. Pro tisk kartiček a hracího plánu doporučuji použít papír s vyšší gramáží. Potřebujete vlastní hrací kostku a figurky. Co se týká samotné hry, tak je rozdělena do třech úrovní. První slouží k navození atmosféry, druhá už je intimnější a vše završí třetí úroveň. Úkoly mi přišly nápadité a myslím, že tato hra mi obohatila život. Dokonce se dozvíte o svém protějšku i něco nového. Jde vidět, že autor hry nad jednotlivými částmi i přemýšlel. Negativ jsem moc nenašla, snad jen, že počet úkolů by mohl být o něco vyšší, jelikož při častějším hraní se vám stane, že se úkoly opakují.

 

Our erotic stories

Následně jsem si vybrala onlinovku Our erotic stories (http://oureroticstories.com/cs/). Na kterou jsme natrefili při návštěvě erotického veletrhu Erofest 2016 v Praze. Jedná se o novější hru. Jako jediná z výše zmíněných je hratelná online. Samotná hra vám nabízí 3 hratelná prostředí (ložnici, koupelnu a venkovní piknik). Skládá se ze 3 kapitol. První kapitola vždy začíná citátem a doporučením, jak navodit vhodnou a romantickou atmosféru. Poté přechází “na věc”. Jednotlivé úkoly mi přišly nápadité a zajímavé. Celkový design je líbivý a jde vidět, že si na této hře dal autor záležet. Hru si navíc můžete vyzkoušet zdarma – k dispozici je DEMO. Z dalších prostředí jsme vyzkoušeli zatím koupelnu, neb na piknik je dosti zima :(. Navíc je hra přizpůsobena i na mobilní zařízení, čímž se stává hratelnou opravdu všude. Myslím si, že tato hra obohatila můj život. Na veletrhu jsem zakoupila dárkový poukaz, který zabalím pod vánoční stromeček své sestře.*angel*

 

iKamasutra

Jako poslední bych ráda zmínila aplikaci iKamasutra. Jelikož si myslím, že pod tento článek spadá také. Není to sice typická hra, ale přesto stojí za zmínku. Jedná se o digitalizaci jednotlivých pozic z knižní verze Kamasútry, obohacenou o rozdělení do úrovní. Můžete si vytvořit “To DO list”, řadit polohy dle obtížnosti, nebo si je přidávat do seznamu vyzkoušeno/nevyzkoušeno. Jako originální a nápadité mi přijde možnost vyzkoušení poloh z eroticky laděných filmů. Jedinou nevýhodou může být absence českého jazyka a dostupnost pouze ve světových jazycích. Ale nezoufejte, každá poloha je obohacena i o obrázek, takže pokud ovládáte alespoň základy nějakého světového jazyka, pak máte vyhráno.

 

Shrnuto a podtrženo – pokud chcete vyzkoušet něco nového, nebo svou drahocennou polovičku překvapit, vyzkoušejte zmíněnou hru Our erotic stories nebo origame.cz. Ty mě z uvedených her nadchly nejvíce a pravidelně se k nim s přítelem vracíme. Pokud jste příznivci karetních her, tak doporučuji Kamapoker od Albi. Já mezi úplné nadšence pokeru nepatřím, takže tuto hru vytáhneme opravdu jen sporadicky. Co se týká Nevinných hrátek, tak ty bych zařadila na konec svého žebříčku. Dle mého názoru nikoho sice neurazí, ale mne zatím nenadchly natolik, abych si je opětovně zahrála. Doporučila bych jim, aby do týmu přijali někoho s lepší fantazií a tím tuto deskovku pozvedli na vyšší úroveň k ostatním srovnávaným hrám. iKamasutru bych zařadila do samostatné kapitolky, jelikož se nejedná o typickou hru, ale myslím si, že dokáže potěšit každého.

Nicméně nic nepokazíte, když zapálíte svíčky, načnete láhev dobrého moku*wine* a třeba i něco dobrého uvaříte. Už i to dokáže nás – ženy – potěšit.*gift*

 

A na závěr to nejdůležitější – srovnání cen 🙂
Nevinné hrátky
od Albi – 499,- kč
Kamapoker
od Albi – 299,- kč
Nespoutané vzrušení
od origame.cz – 59,- kč + náklady na tisk a papír
Francouzská hra lásky
299,- kč
Our erotic stories
125,– kč
iKamasutra
80,-kč

 

Posuďte sami (nebo samy? – předpokládám, že se zde najde i nějaký muž, takže proto “i”). Klidně mi dejte do komentářů vědět, co si myslíte, nebo přidejte vlastní tipy.

Bonus na konec

 

V rámci erotických her jsme vyzkoušeli i deskovku Leo hrátky. Raději jsem je do svého porovnání nezařadila, neb by potřebovaly samostatnou kategorii. Více než erotické úkoly jsou jednotlivé kartičky spíše důvodem k zasmání. Rozhodně jsme takové úkoly nečekali 🙂

 

Např. Popište erotický sen pohádkového jelena Větrníka nebo pohádkové Karkulky – jsem sice fanda večerníčků, ale zda mají tyto postavičky erotické sny si raději nechci ani představit. Z dalších: Předveď rybu při orgasmu – nejlépe kapra. Předveď zamilovanou slepici/slona/lachtana/supa …. Zřejmě neměl autor moc bujnou fantazii, vzhledem k opakujícím se úkolům.
Pořizovací cena 300,-kč.

Foto: Šárka Kubíková

 
1 Komentář
  1. Tereza Příhodová 11 měsíců ago

    Tak tohle vypadá hodně zajímavě. Díky za tip. 🙂 S manželem určitě zkusíme. Co se týče erotiky, tak teď celkem dost experimentujeme a moc nás to baví. Začali jsme si třeba dělat vzájemné erotické masáže a musím říct, že to je teda neskutečná slast. Určitě má ale smysl si na takovou masáž zajít do nějakého salonu. Už párkrát jsme byli a bylo to super. 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account