Celkem 5 kousků úžasných náplní, které mám možnost vyzkoušet, ochutnat, porovnat a podělit se o tom s vámi se všemi. Mám velkou radost. A budete ji mít i vy! Výrobky nejen, že jsou v krásném barevně sladěném balení, které samo o sobě láká k vyzkoušení, ale navíc i ve velmi praktickém. Snažší aplikaci jsem snad ještě neviděla. Náplň jednoduše vyndáte z krabičky, odstřihnete roh a můžete nanášet. Bez dalšího používání nádobí, dochucovadel a tvořítek.
Zkrátka a dobře – použitím výrobků od Kovandových ušetříte čas, práci a další zbytečné umývání mnoha a mnoha kousků kuchyňských pomůcek, které musíte vynaložit, než náplň “hand made” vyrobíte sami. Tohle již za vás udělala “BABETA”.

Dnes  vyhrála “vlašskoořechová”

Jste zvědavé, jaká je?
Půl kilogramu úžasné voňavé náplně z vlašských ořechů. Luxus! Obsahuje vlašské ořechy, arašídy, slazená je sirupem a kapkou vanilkového aroma (více na každém obalu). 

NÁPLŇ SE SNADNO NANÁŠÍ PŘÍMO Z APLIKAČNÍHO SÁČKU.

JEDNODUŠE ODSTŘIHNETE JEHO ROH A POUŽÍVÁTE. SNADNÉ, RYCHLÉ A PRAKTICKÉ.

BĚHEM PEČENÍ SE Z TROUBY LINE DOKONALÁ VŮNĚ VLAŠSKÝCH OŘECHŮ.

NÁPLŇ DRŽÍ NA TĚSTĚ, DRŽÍ TVAR, NESTÉKÁ ANI NEOSYCHÁ.

NEMUSÍTE JI VÍCE DOCHUCOVAT!

MÁ PŘÍJEMNOU NASLÁDLOU CHUŤ A VŮNI.

OPRAVDU SI PŘIPADÁTE, ŽE JSTE PRÁVĚ OCHUTNALI POŘÁDNOU PORCI VLAŠSKÝCH OŘECHŮ.

Na jaké dobroty jsem ji použila?

Vyzkoušejte lahodné a nadýchané babiččiny buchty a dokonale křupavé šneky
Recept na kynuté, vláčné a dokonalé těsto si můžete připravit dle jednoduchého návodu zde >>
Z uvedené dávky připravíte 12 buchet a 24 kousků úžasných šneků. Za předpokladu, že budete chtít péci oba druhy pečiva.
Ingredience zpracovávejte dohromady po sobě tak, jak jdou za sebou v receptu:
Těsto:

150 ml teplého mléka

½ kostky droždí (21 g)

1 ČL třtinového cukru

Teplé mléko vlijte do misky, přidejte cukr a promíchejte. Droždí do mléka rozdrobte, zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

600 g hladké mouky (používám špaldovou)

Sůl – zarovnaná 1 ČL na toto množství mouky

100 g cukru (používám krystalový)

Strouhaná kůra z limety

Šťáva z limety

1 vajíčko (pokud možno domácí)

80 ml kokosového oleje

Těsto dokonale zpracujte. Pokud vám na to nestačí vaše síla v rukou, použijte robot s hnětacími metlami. Tu nejtěžší práci odvedou za vás. Když máte zpracovaný hladký bochánek, odložte jej na 90 minut kynout na teplé místo.

Když těsto vykyne, můžete s ním čarovat, jak je libo. Je křehké, vláčné, dobře se „táhne“ tudíž s něj můžete vytvořit bez problémů i kynutý závin, který následně nakrájíte na kousky. Řez je spirálovitě zatočený a připomíná tak skutečně ulitu šneka.

Postup pro buchty:
Na vál nebo silikonovou podložku si lžící z mísy odeberte 12 kousků těsta. Vytvořte z nich bochánky. Tlakem je stlačte do placky. Na každou pak nastříkejte sáčkem vlašskooříškovou náplň a vytvořte raneček. Když budete mít všech 12 ranečků hotových, přendejte si je do vymazané formy kokosovým olejem. Mezery mezi jednotlivými buchtami vymažte rovněž olejem. Během pečení k sobě nepřilnou a snadno se od sebe oddělí. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 30 – 35 minut.

A jak na voňavé a lahodné šneky?
Zbytek těsta přendejte na vál či silikonovou podložku. Podsypte moukou a válečkem rozválejte na plát. Naneste vlašskooříškovou náplň, rozetřete po celé ploše a zatočte do závinu. Ostrým nožem nakrájejte cca 1,5 cm silné kousky, které přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete mlékem, ve kterém jste roršlehaly lžičku medu. Povrch bude pak krásně zlatavý a křupavý. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 25 minut. Upečené šneky přendejte na tác a ocukrujte.

Můžete podáta třeba k čaji o páté. Dobrou chuť.

Zdroj foto: Jaroslava Frančíková