Rybičkovou pomazánku dělám výjimečně, ale mám ji moc ráda. Doporučuji tyto rybičky viz. foto, asi se u nás nedají vůbec sehnat, jsou z řetězce Continente, který působí v Portugalsku. Pokud jsem dobře přeložila popisky na krabičce, pochází z Azorských ostrovů, kde jsme je také poprvé koupili. Byly velmi levné (asi 15 Kč) a to překvapení, když jsme je otevřeli, a chutnaly mi mnohem více než tuňák. Podruhé se nám podařily koupit na Madeiře, tam již tak levné nebyly, ale kvalita zůstala. Pokaždé jsme si pár krabiček přivezli domů. Stojí to za to!
Recept:
Půl kostky másla
Jedny rybičky
Cibulka/pórek
Lžíce zakysané smetany
Lžíce hořčice
Čerstvá petrželka
Sůl a pepř
Máslo jsem vyšlehala na krém, z rybiček jsem odstranila páteř a velké šupiny a přidala i s olejem do másla. Dále jsem přisypala na jemno nakrájený pórek, hořčici a zakysanou smetanu a rozmixovala. Na závěr stačí již jen ochutnat a dochutit solí a pepřem. Případně lze i přidat vajíčko na tvrdo, nakrájené na kostičky. Pomazánka je výborná na jednohubky ozdobené třeba vajíčkem, okurkou, paprikou nebo pórkem a nebo jen tak na chleba k večeři nebo snídani, svačinu či na výlet.
 
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account