Stane se to občas každé  z nás…

Nezáleží na tom, jestli je člověk zběhlý ve vaření, nebo začátečník.

Přesolit jídlo může každý.

Výjimkou jsou profesionálové, těm se to nestává.

Platí základní poučka – raději málo a na talíři pak dosolit.

Když už se však stane, že člověk jídlo přesolí, tak se to dá zachránit, například

syrovou bramborou. Tu nakrájejte na plátky, vložte do přesolené polévky

a nechte povařit čtvrt hodiny. Pak jenom bramboru vyhodíte.

Jestli nemáte bramboru, můžete použít mrkev, petržel nebo tmavý chleba.
 

U přesoleného vývaru stačí zašlehat čtyři syrové bílky.

Ty se nechají srazit, pak se vyndají, nebo se vývar přecedí a je vše v pořádku.

U přesoleného jídla můžete použít kostku cukru, která se položí na lžíci

a nechá se pomalu rozpouštět a v tom momentě ji vyndejte.

 
 

Dalším typem je nasypat do polévky větší množství zelené petrželky,

která dokáže slanost zamaskovat. Další radou je ředění vodou, to je však možné,

když je polévka nebo omáčka příliš hustá.

Dá se uvařit jedna dávka bez soli a poté obě dávky smíchat a provařit.

 

Tak se přiznám, že něco z toho znám a něco je pro mne novinka.

Hudlenka

 

 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account